1660S Apex Legends'ta OC yüzünden crash

dansemacabre

Kilopat
Katılım
21 Haziran 2018
Mesajlar
3.667
Makaleler
4
Çözümler
13
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yükseklisans
Yaptığım OC ayarlarını 3 aydır kullanıyorum. Mafia 1 Definitive Edition, Cyberpunk 2077, RDR 2 gibi oyunlarda stabil şekilde çalışan ekran kartım, aynı OC ayarları ile Apex Legends'da hata veriyor. Aldığım hata DXGI_DEVICE_HUNG şeklinde ve OC yüzünden olduğuna eminim. Kartı stock ayarlara çektiğimde oyun sorunsuz çalışıyor. Stock şekilde de oynarım sorun değil ama kafama takıldı. Yaptığım OC stabil olmadığından mı bu hatayı alıyorum? Eğer öyleyse nasıl stabilize edebilirim? Kart 1660 Super. OC ayarları Power Limit en yüksekte Core Clock +150 Memory Clock +1000 şeklinde.
 
+1000 olsa yerinde duramazsın, adamlar 6900XT için soğutmayla 3.3GHz yapıyor.

Büyük ihtimalle voltaj yetersiz geliyor, üstüne de FPS fazla olunca böyle bir uyarı geliyor ekrana. FPS sabitleyip deneyin.
O dediğiniz core clock, memory clock gayet 1000MHz OC olabilir.
 
O dediğiniz Core clock, Memory clock gayet 1000MHz OC olabilir.

Core clock adı üstünde çekirdek hızı, VRAM'ler de Memory clock olarak geçer. VRAM'leri 1000MHz OC yaparsan 150 dereceleri bulur, zarar verirsin. Yanlış bilgi vermeyin.
 
Core clock adı üstünde çekirdek hızı, VRAM'ler de Memory clock olarak geçer. VRAM'leri 1000MHz OC yaparsan 150 dereceleri bulur, zarar verirsin. Yanlış bilgi vermeyin.
Hangi programla OC yapıyorsun?
Voltajı artırmayı deneyebilirsin, sıcaklıkları iyi kontrol et ama.


Karıştırdınız sanırım. Çekirdek hızından değil bellek hızından bahsediyorum. Oyundan yeni çıktım. En fazla 74 dereceleri gördü kart. Core Clock 130'a düşürünce sorunum düzeldi teşekkürler.
Ekran Alıntısı.PNG
 
GTX 1650 super kullanıyorum. Haliyle kartımı OC yaparak kullanmak istedim, GPU Tweak 2 yazılımını kullandım oyunlarda crash aldım. MSI Afterburner kullandım yine crash aldım. Daha sonra Nvidia nın kendi OC yazılımının Gforce Experience programının içinde olduğunu farkettim. Hem en doğru OC ayarlarını yapıyor hem de sıfır sorunla kartını maksimum verimle kullanabilyorsun.

Şimdi birincisi Afterburner ı Revo uninstaller yada C cleaner ile temiz bir şekilde sil.

Bilgisayarı yeniden başlatıp Gforce Experience i aç. (Yüklü değilse yüklemen gerekiyor tabi)

Sürücün güncel değilse güncelle.

Gforce Experience i açtığında sağ üstteki ayar simgesini tıkla, çıkan ekranda kapalı olan 'Oyun İçi Yer Paylaşımı' nı aç.

ALT +Z tuşlarına bas.

Çıkan tam ekran arayüzde performansı tıkla.

Evet.. Çıkan arayüzde 'Performans Ayarı' altında 'Otomatik İnce Ayarı Etkinleştir' i göreceksin. Bunu seçtiğinde çıkacak olan onay kutucuğunu onayladığında kartın bizatihi kendi üreticisi olan Nvidia 5-10 dk süresince sistemin ile ekran kartının birlikte en uyumlu ve performans maksimizasyonu en yüksek olacak şekilde ayarları (memory clock, core clock, sıcaklık vs) küçük küçük yükselte yükselte deneye deneye bulup uygulayacak.

Bu şekilde sorun yaşamaz hata almazsın.
 
Core clock adı üstünde çekirdek hızı, VRAM'ler de Memory clock olarak geçer. VRAM'leri 1000MHz OC yaparsan 150 dereceleri bulur, zarar verirsin. Yanlış bilgi vermeyin.
Yanlış bilgi falan vermiyorum, AMD ve Nvidia VRAM hızları farklı gözüküyor çünkü NVIDIA'nın asıl clock'unu görmek için 4'e bölmek gerekiyor. Yani 250 MHz artıyor.
 
Yaptığım OC ayarlarını 3 aydır kullanıyorum. Mafia 1 Definitive Edition, Cyberpunk 2077, RDR 2 gibi oyunlarda stabil şekilde çalışan ekran kartım, aynı OC ayarları ile Apex Legends'da hata veriyor. Aldığım hata dxgı_devıce_hung şeklinde ve OC yüzünden olduğuna eminim. Kartı stock ayarlara çektiğimde oyun sorunsuz çalışıyor. Stock şekilde de oynarım sorun değil ama kafama takıldı. Yaptığım OC stabil olmadığından mı bu hatayı alıyorum? Eğer öyleyse nasıl stabilize edebilirim? Kart 1660 Super. OC ayarları Power limit en yüksekte Core clock +150 Memory clock +1000 şeklinde.

GTX 1660 Super Gaming X model kartı kullanıyorum. Core clock +200 Memory 1000 en fazla gördüğüm derece 64 60'a kadar kart fan açmıyor. Saygılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı