1660S kazımı durdurunca siyah ekran

Emgeeki

Picopat
Katılım
19 Ekim 2020
Mesajlar
47
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Dostlar 4 gün önce 1660S ile mining yapmaya başladım. İlk gün 7. saatin ardından yemek yemeye gittim geldiğimde ekran siyahtı. Bilgisayar uyku modunda vs. değildi çünkü uyku modunu kapatmıştım. Tuşlara falan bastım görüntü gelmedi ancak bu siyah ekran düz bir siyah ekran değildi, sanki ekranın aşağı kısmından bir beyaz ışık geliyordu. Bilgisayarı kasanın üzerinde bulunan düğme üzerinden kapatıp açtım. 1 gün sorunsuz mining yaptım ekran tekrar siyah olmadı. Bugün yine aynı şekilde yemek yemeye gittim, geldiğimde ekran aynı şekilde aşağıdan ışık haznesi geliyor gibi siyahtı. Miningi kapatmayı denediğimde sürekli bu hata ile karşılaştığımı fark ettim. Yabancı forumlarda araştırdığımda Core Clock düşür, Memory Clock düşür tarzı yazılar gördüm. Memory Clock'u 904'den 900'e çektiğimde yine aynı şekilde siyah ekran verdi. Sonrasında yeniden bilgisayarı başlattım MSI Afterburner'i açtım Memory Clock hızını 900 yaptım sorunsuz bir şekilde, ancak mining yapmaya başladığımda Memory Clock'u yine hafif yükselttiğimde siyah ekran yedim. Acaba mining programında mı bir sorun var deyip Phoenix Miner indirdim ancak aynı şey onda da oldu. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada gün içinde sık sık düğmeden kapatmak zorunda kaldım bilgisayarı, yine siyah ekran yersem mecburen oradan kapatacağım bir problem olur mu? (T-rex Miner kullanıyorum)

MSI Afterburner ayarlarım bu şekilde:

1618350191643.png
 
Core Clock'u düşür düşürebildiğin kadar enerjiden tasarruf edeceksin miningde bir işine yaramayacak AMD olsan farklı olur.
Hocam en düşük -502 oluyordu öyle yaptım kazım hızım 26 ya kadar düştü kapatmayı denediğimde aynı hatayı tekrar verdi. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise bios menüye attı.
Dostlar ne yapmalıyım gerçekten korkmaya başladım daha önce hiç bios menüye atmamıştı. 1 ay yapıp bırakacağım miningi.
up
Gerçekten hiç kimse sorunun neyden kaynaklandığını bilmiyor mu? Az önce programı kapatmayı "denemediğim" halde ekran gıp gri oldu.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı