1660S ve Ryzen 3 1200 sistem düşük performans veriyor

enes yılmaz 00

Zeptopat
Daha fazla  
İyi günler öncelikle. 1660S Ryzen 3 1200 AF vardı işlemciyi yetersiz bulup Ryzen 5 5500'e yükselttim fakat performans artışı olmadı. PUBG giriyorum oyundan atıyor. 30 40 FPS 1 dakikada onlarca drop Valorant desen fightlarda 120 FPS'lere kadar geriliyor ama YouTube'dan testlerine bakıyorum. Benim sistemin 2 katı daha performanslı nedeni ne olabilir?

O işlemci yeterince güçlü değil 5600 alsaydın keşke, kardeşimde 1660 Super + Ryzen 5 5600 var herhangi bire sıkıntısı yok çok rahat oynuyor PUBG, ama sizin sisteminde atmaması lazım ekran kartı-BIOS-Windows güncellemeri kontrol et ayrıca RAM kaç GB? En az 16 olması lazım. PSU markası nedir kaç W?

O işlemci yeterince güçlü değil 5600 alsaydın keşke, kardeşimde 1660 Super + Ryzen 5 5600 var herhangi bire sıkıntısı yok çok rahat oynuyor PUBG, ama sizin sisteminde atmaması lazım ekran kartı-BIOS-Windows güncellemeri kontrol et ayrıca RAM kaç GB? En az 16 olması lazım. PSU markası nedir kaç W?

Hocam RAM 16 GB fakat tek kanal PSU ise X-Power 600W hiç test etmedim ama PUBG açıkken görev yöneticisine baktım ekran kartını %30 işlemciyi %100'de kullanıyordu. Ekran kartı güncel.

@peacemaker48 R5 5500 gayet iyi.

Isınıyor mu işlemci veya ekran karti?

Hayır ısınmıyor.

Ryzen işlemcilerde tek kanal performansı ile çift kanal performansı arasında fark vardır lakin R3 1200 sonrası performans artmaması düşündürücü.

Teşekkürler, gerçekten şaşırtıcı oyun testlerine bakıyorum setup aynı ama arada dağlar kadar FPS farkı var :)

@enes yılmaz 00 depolama ile alakası yok islemcin yetmesine rağmen darbogaz yapması garip PUBG hadi optimizazyon özürlüsü başka oyunlarda da dene. Özellikle grafikleri yükselt bayağı ekran kartını zorla başka çözüm gelmiyor aklıma teknik bir sorun olabilir. RAM'i çift kanal yapmaya çalış bu arada.

Yardımınız için teşekkür ederim <3

Yeni konular

Geri
Yukarı