16GB RAM önerisi

• Konuyu başlatan Vaga
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 276
Hocalarım, daha önce başka bir başlıkta cashback (para iadesi) kampanyasıyla ilgili 'Bu etkinlik kapsamında alınabilecek 1x16 GB RAM modülü var mı?' diye sormuştum. Ancak sanırım yanlış anlaşıldığı için uyarı aldım. Moderatör konuyu açmış olsa da ilginiz için teşekkür ederim.

Şu an sistemimde 2x8 GB (toplam 16 GB) DDR4 RAM takılı durumda. Anakartımda daha fazla slot olmadığı için mevcut RAM'lerimi satıp 2x16 GB'lık (toplam 32 GB) bir kit almayı planlıyorum. Sıfır veya ikinci el seçeneklerini değerlendiriyorum. Uygun fiyatlı bir fırsat veya indirim görürsem geçiş yapacağım.

Hocalarım, daha önce başka bir başlıkta cashback (para iadesi) kampanyasıyla ilgili 'Bu etkinlik kapsamında alınabilecek 1x16 GB RAM modülü var mı?' diye sormuştum. Ancak sanırım yanlış anlaşıldığı için uyarı aldım. Moderatör konuyu açmış olsa da ilginiz için teşekkür ederim.

Şu an sistemimde 2x8 GB (toplam 16 GB) DDR4 RAM takılı durumda. Anakartımda daha fazla slot olmadığı için mevcut RAM'lerimi satıp 2x16 GB'lık (toplam 32 GB) bir kit almayı planlıyorum. Sıfır veya ikinci el seçeneklerini değerlendiriyorum. Uygun fiyatlı bir fırsat veya indirim görürsem geçiş yapacağım.
Sizce RAM'leri değiştireyim mi yoksa 16 GB yeterli mi? Oyun oynuyorum ve sistemi yeni aldım.

Son düzenleme:
16gb yetersiz bana soracak olursan. Stutter ve micro droplarla karşılasın hep. Elinde fırsat varken 2x16 yap kafan rahatlar.

16 GB yetersiz bana soracak olursan. Stutter ve Micro droplarla karşılasın hep. Elinde fırsat varken 2x16 yap kafan rahatlar.

Hocam, RAM yükseltme için ikinci el mi almalıyım yoksa sıfır mı? Mevcut RAM'lerimi (2x8GB) satıp ucuza getirmek istiyorum. Sizce indirim beklemeli miyim yoksa şimdi mi harekete geçmeliyim? Ayrıca, AMD 5600 işlemcimin stok soğutucusu duruyor (kule tipi soğutucu aldığım için). Onu da satabilirim, çok kullanmadım. Sistemimi 6 Mayıs 2024'te aldım, RAM'lerin 2 yıl garantisi var diye yazıyor sitesinde 1 yıl, 1 aydan fazla garantisi duruyor RAM'lerin.

Kullandığım RAM 2x8: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200MHz CL16 DDR4 bulk kutusuz RAM (CM4x8GD3200C16k2e)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, RAM yükseltme için ikinci el mi almalıyım yoksa sıfır mı? Mevcut RAM'lerimi (2x8GB) satıp ucuza getirmek istiyorum. Sizce indirim beklemeli miyim yoksa şimdi mi harekete geçmeliyim? Ayrıca, AMD 5600 işlemcimin stok soğutucusu duruyor (kule tipi soğutucu aldığım için). Onu da satabilirim, çok kullanmadım. Sistemimi 6 Mayıs 2024'te aldım, RAM'lerin 2 yıl garantisi var diye yazıyor sitesinde 1 yıl, 1 aydan fazla garantisi duruyor RAM'lerin.

Kullandığım RAM 2x8: Corsair Vengeance LPX 8 GB 3200MHz CL16 DDR4 bulk kutusuz RAM (CM4x8GD3200C16k2e)
Rami ikinci el de tercih edebilirsin sorun çıkartmayacak nadir parçalardan biridir, fakat DDR4 artık eski platform olduğu için DDR4 ramler de çok pahalı değil hocam. Yerinizde olsam 0 tercih ederdim fakat bütçeniz çıkmıyorsa ikinci ele de kayabilirsiniz. Şimdilik indirim bekleyin gaming gecelerinden vs ucuza ram düşürebilirsiniz hocam. Stok soğutucunun ederi max 400 - 500 falandı yanlış hatırlamıyorsam belki biraz daha ucuz, o yüzden satmanıza çok gerek yok bence yedek olarak kalabilir veya belki tanıdığa falan satarsınız en azından.

RAM'i ikinci el de tercih edebilirsin sorun çıkartmayacak nadir parçalardan biridir, fakat DDR4 artık eski platform olduğu için DDR4 RAM'ler de çok pahalı değil hocam. Yerinizde olsam 0 tercih ederdim fakat bütçeniz çıkmıyorsa ikinci ele de kayabilirsiniz. Şimdilik indirim bekleyin Gaming gecelerinden vs ucuza RAM düşürebilirsiniz hocam. Stok soğutucunun ederi Max 400 - 500 falandı yanlış hatırlamıyorsam belki biraz daha ucuz, o yüzden satmanıza çok gerek yok bence yedek olarak kalabilir veya belki tanıdığa falan satarsınız en azından.

Tamam hocam indirim bekleyim o zaman
Acelem yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı