Hocam bilgisayar toplamadan önce bileşenlerin temel işlevlerini öğrenin. Anladığım kadarıyla çok fazla bilginiz yok. Öncelike 5600X gibi bir CPU alacaksanız stok soğutucu kullanmak aptallık olur. Kaliteli bir hava soğutma veya sıvı soğutmayla bu işi halledebilirsiniz. Darboğaz olmaz ayrıca. Marka takıntınızı anlamış değilim. Tüm markalar aynı Chipset'i kullanıyor sadece soğutmaları farklı olur bu konuda da aşağı yukarı her marka eşittir. RGB RAM'lere gerek yok fazladan 100-200 lira para verirsin. Anakartında Wi-Fi özelliği olmasını istemene de şaşırdım. Özellikle yayın yaparken son derece stabil bir internet bağlantısı gerekli bunu biliyorsunuzdur. Kablosuz bağlantının stabil olmadığını da hepimiz biliyoruz. Bence marka takıntınızı kenara bırakın. Amacınız o paraya alacağınız sistemin en yüksek performansı ve konforu vermesi. Sorularınız varsa cevaplayabilirim, iyi günler.sisteme r5 3600x yerine r5 5600x koysam, darboğaz olur mu? Ayrıca sıvı soğutma gerekli midir 5600x için? Başka markanın üst model ekran kartlarını önermeyin lütfen. Sistemdeki parçalar birbiriyle çalışırken uyumsuzluk vs olur mu bilenler varsa bilgilendirme yaparsa memnun olurum. Bir de eğer aynı markanın daha ucuz bir ürünün daha uygun olacağını ban aynı performansı vereceğini düşünüyorsanız lütfen onları da belirtin. Şimdiden teşekkürler.
Demek istediğinizi anladım. Peki 5600x li sıvı soğutmalı ve m2 ssdli bir sistem önerir misiniz? Duruma göre monitör klavye dahil 18.000 TL ye çıkarabilirim bütçeyi. Ayrıca ilk dediğiniz gibi pc toplama konusunda bilgim yok, ilk defa toplayacağım ama bileşenlerin işlevlerini de biliyorum o kadar da değil yaniHocam bilgisayar toplamadan önce bileşenlerin temel işlevlerini öğrenin. Anladığım kadarıyla çok fazla bilginiz yok. Öncelike 5600X gibi bir CPU alacaksanız stok soğutucu kullanmak aptallık olur. Kaliteli bir hava soğutma veya sıvı soğutmayla bu işi halledebilirsiniz. Darboğaz olmaz ayrıca. Marka takıntınızı anlamış değilim. Tüm markalar aynı Chipset'i kullanıyor sadece soğutmaları farklı olur bu konuda da aşağı yukarı her marka eşittir. RGB RAM'lere gerek yok fazladan 100-200 lira para verirsin. Anakartında Wi-Fi özelliği olmasını istemene de şaşırdım. Özellikle yayın yaparken son derece stabil bir internet bağlantısı gerekli bunu biliyorsunuzdur. Kablosuz bağlantının stabil olmadığını da hepimiz biliyoruz. Bence marka takıntınızı kenara bırakın. Amacınız o paraya alacağınız sistemin en yüksek performansı ve konforu vermesi. Sorularınız varsa cevaplayabilirim, iyi günler.