17 günde TYT matematikte nelere çalışılmalı?

Sınava 17 gün kalmasa önermezdim zaten. Ve bu sınav TYT. AYT olsa konu çalış derdim fakat 17 günde TYT için en güzel şey deneme.
TYT için en güzel şey deneme doğru ancak konuları bildiğiniz zaman geçerli bu. Arkadaşın çok fazla konu eksiği var doğru anladıysam.

Sadece 40 45 nete ihtiyacım var hepsini sözelden çalışmak yerine bu 17 gün matematik çalışıp belki bir faydası olur diye yardım istedim.

TYT için en güzel şey deneme doğru ancak konuları bildiğiniz zaman geçerli bu. Arkadaşın çok fazla konu eksiği var doğru anladıysam.
Haklısın ancak sınava 17 gün var. TYT bilgiden çok yorumunu ölçüyor. Zamanı varsa gün içinde deneme çözüp denemeden yapamadığı bir konuya o gün çalışır. Eğer zamanı çok fazla yoksa denemeye mahkum. Üstte yazan gibi bir hafta konu çalışıp son günlere deneme bırakması çok bir şeye yaramaz.

Hocam adam konuyu bilmiyor, deneme çözsün diyorsunuz? Denemeyi falan bir kenara bırak, kolay konuların anlatımlarına bak ve bolca problemler çöz, en fazla soru problemlerden geliyor.

İyi çalışsın konu o zaman. AYT veya sözel ders olmadığı için bir halta yaramaz.

Canım arkadaşım, deneme çöz dersen bu adama; bilmediği konularda afallayıp soruları geçmeyecek mi? Neden ısrarla denemelerin öğreticiliğini savunuyorsun? Bana göre konu çalışması daha yararlı.

Hiç deneme çözmeden konuşmayın derken? Deneme çözerek konuyu öğrenemez. Deneme çözdükten sonra yapamadığı konuyu çalışarak öğrenebilir. Yoksa herkes sadece deneme çözerdi değil mi?

1 yılda da TYT matematik konularını bitiremediyse ben ne yapabilirim? Denemede yapamadığı soruların çözümüne bakıp bir taktik geliştirebilir.

Hem problemler için konu çalışmaya gerek yok. Ben problemlere hiç çalışmayıp deneme çözdüm. Yapamadığım problem tarzlarının çözümlerine bakıp kendim çözmeye çalıştım.

17 gün kala hala konu çalışsın diyorsanız siz bilirsiniz.

1 yılda da TYT matematik konularını bitiremediyse ben ne yapabilirim? Denemede yapamadığı soruların çözümüne bakıp bir taktik geliştirebilir.

Hem problemler için konu çalışmaya gerek yok. Ben problemlere hiç çalışmayıp deneme çözdüm. Yapamadığım problem tarzlarının çözümlerine bakıp kendim çözmeye çalıştım.

17 gün kala hala konu çalışsın diyorsanız siz bilirsiniz.
1 yıl çalıştığını kim söyledi? Denemede bir konudan sınırlı sayıda soru çıkıyor ki genel olarak soru tarzlarını görmek istiyorsa onlarca deneme çözmeli. Problemlerde konu çalışmak yerine günlük soru çözmek çok daha mantıklı. 17 Gün kala 5 net yapan birine tabiki konu önereceğim. Kişi demekki konuları üstten bile olsa bilmiyor ki netleri düşük. Kümeler, mantık veya Fonksiyonlar gibi alanlarda önüne soru çözümü çıksa ne olacak konuyu bilmiyor ki. Almanca bilmeyen birine sürekli Almanca müzik dinle öğrenirsin kelimeleri ve konuşmayı demek gibi bir şey bu.

1 yıl çalıştığını kim söyledi? Denemede bir konudan sınırlı sayıda soru çıkıyor ki genel olarak soru tarzlarını görmek istiyorsa onlarca deneme çözmeli.

Çözsün, başka bir işi mi var? Her gün 1 deneme bile büyük bir kazanç onun için. Bir de dar zamanda sadece matematik çalışacaksa deneme en iyi çalışma yöntemidir.

7 Gün kala 5 net yapan birine tabiki konu önereceğim. Kişi demekki konuları üstten bile olsa bilmiyor ki netleri düşük. Kümeler, mantık veya Fonksiyonlar gibi alanlarda önüne soru çözümü çıksa ne olacak konuyu bilmiyor ki.

O konuları görsen de yapabileceğinin garantisi yok ki. Mantık deseniz sorulmuyor. Bu sene belki sorarlar, ama diğer konularla harmanlıyorlar denemelerde. Deneme işte bu yüzden etkili. Soru tarzı görüp sınavda afallamaması için. Özellikle fonksiyon ve pkob gibi konuların oturması hayli vakit alır. Onları çözmese de olur.

Denemelerde zaten konu bazlı sorulmuyor. 4 işlem isteyen sorular bile var. Sınavda da öyle. Adam konuyu hikayeleştirip sana problem soruyor. Denemelerde buna sık sık rastlarsınız.

Almanca bilmeyen birine sürekli Almanca müzik dinle öğrenirsin kelimeleri ve konuşmayı demek gibi bir şey bu.

Şarkı dinlemek dil öğrenmede etkili. Bu örnek yanlış olmuş sanki.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı