17 yaşında köpek kimliği çıkartılabilir mi?

Night Stalker

Hectopat
Merhaba, sorum çok kısa ve net. 18 yaşıma 1 ay var fakat köpeğe aşı yaptırdığımda ya da çip taktırdığımda bilidiğim kadarıyla kimlik çıkartmaları gerekiyor, köpeğin kimliği çıkarttırmak için illa 18 yaş üstü olmam gerekiyor mu? Veli vs. ile git yazmayın, ailem hiçbir türlü koşturmuyor öyle şeyler için sadece masraflarını karşılıyor. En kötü reşit birini bulup yaptıracağım ama her türlü yaptıracağım, sadece öğrenmek istediğim direkt yarın gidip yaptırabilir miyim? Veteriner vs. varsa aramızda cevaplarsa sevinirim.

Merhaba, sorum çok kısa ve net. 18 yaşıma 1 ay var fakat köpeğe aşı yaptırdığımda ya da çip taktırdığımda bilidiğim kadarıyla kimlik çıkartmaları gerekiyor, köpeğin kimliği çıkarttırmak için illa 18 yaş üstü olmam gerekiyor mu? Veli vs. ile git yazmayın, ailem hiçbir türlü koşturmuyor öyle şeyler için sadece masraflarını karşılıyor. En kötü reşit birini bulup yaptıracağım ama her türlü yaptıracağım, sadece öğrenmek istediğim direkt yarın gidip yaptırabilir miyim? Veteriner vs. varsa aramızda cevaplarsa sevinirim.
Çıkarabilirsin ben 11 12 yaşımdaykende çıkarmıştım. Veterineri arayıp ta sorabilirsin.

"(4) Ev hayvanı sahibi; ev hayvanlarının kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp, sahip değişikliği ile ilgili bilgileri il/ilçe müdürlüğüne süresi içerisinde bildirmekle sorumlu ve yükümlüdür. Ev hayvanı sahibi bu Yönetmelikte yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesinden, eksik ya da hatalı vermiş olduğu beyanları nedeniyle oluşacak tüm olumsuzluk ve hatalardan sorumludur. Ev hayvanı sahipleri ev hayvanlarının her türlü bakım ve beslenmesinden sorumlu olup, ev hayvanlarını terk edemezler. Ev hayvanı sahipleri 16 yaşından gün almış fakat 18 yaşını doldurmamış ise bu Yönetmelik çerçevesinde belirlenen sorumluluklar veli ve/veya vasisine aittir."

Kaynak 1(tarimorman.gov.tr)
Kaynak 2 (resmigazete.gov.tr)

"(4) ev hayvanı sahibi; ev hayvanlarının kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp, sahip değişikliği ile ilgili bilgileri il/ilçe müdürlüğüne süresi içerisinde bildirmekle sorumlu ve yükümlüdür. Ev hayvanı sahibi bu yönetmelikte yer alan yükümlülüklerini yerine getirmemesinden, eksik ya da hatalı vermiş olduğu beyanları nedeniyle oluşacak tüm olumsuzluk ve hatalardan sorumludur. Ev hayvanı sahipleri ev hayvanlarının her türlü bakım ve beslenmesinden sorumlu olup, ev hayvanlarını terk edemezler. Ev hayvanı sahipleri 16 yaşından gün almış fakat 18 yaşını doldurmamış ise bu yönetmelik çerçevesinde belirlenen sorumluluklar veli ve/veya vasisine aittir."

Kaynak 1(tarimorman.gov.tr)
Kaynak 2 (resmigazete.gov.tr)

Bunu okudum fakat 18 yaşını doldurmamış ise bu yönetmelik çerçevesinde belirlenen sorumluluklar veli ve/veya vasisine aittir. Kısmını anlamadım ailemize mi bağlı oluyor gene yani yukarıda arkadaş 11 yaşında aldım diyor.

Bunu okudum fakat 18 yaşını doldurmamış ise bu yönetmelik çerçevesinde belirlenen sorumluluklar veli ve/veya vasisine aittir. Kısmını anlamadım ailemize mi bağlı oluyor gene yani yukarıda arkadaş 11 yaşında aldım diyor.
Evet kaynakta "...sorumluluklar veli ve/veya vasisine aittir." yazdığında göre sorumluluk veline/vasisine aittir. Yukarıda yazan arkadaş güncel yönetmelik zamanında mı almış bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı