17000 TL laptop önerisi

Hocam, R7: İşlemci Artırılmış Frekans: 4.20 GHz, İntel i7 İşlemci Artırılmış Frekans: 5.00GHz yazıyor, bu o kadar çok büyük fark yapar mı? Konudan biraz uzaklaşmış olabilir ama öğrenmek için soruyorum, lütfen beni mazur görün.
Her şey frekans değil, güçlü olması için çekirdek performansı vs. de önemli. Dediğim gibi, tek çekirdek performansı oyunlarda genelde daha önemli oluyor ama render vs. durumlarında çoklu çekirdek performansının önde olması avantaj yaratıyor. 10750H tek çekirdekte daha iyi ama oyunlarda 4800H ve 10750H arasında 3-4 FPS oluyor. O yüzden render performansı vs. yüzünden 4800H'lı bir laptop almak daha mantıklı. 3-4 FPS önemli rakamlar değil.
 
Monster'ın 21.5 Laptop'u kronik sorunlu. 22.1 olsaydı olur derdim.

Kronik sorunlu olduğunu nereden çıkardınız?

Intel ve NVIDIA Mühendislik alanında daha optimize. Eğer öğrenci veya bu alanda çalışıyorsa alması daha mantıklı.

NVIDIA sadece optimize hocam, AMD eksikliğini sadece Adobe ve ms Office'de hissettiriyor. Diğer konularda daha iyi. Radeon ise evet zayıf o konuda. Ancak Ryzen'de bu durum yok.

Hocam, R7: İşlemci Artırılmış Frekans: 4.20 GHz, Intel i7 işlemci Artırılmış Frekans: 5.00GHz yazıyor, bu o kadar çok büyük fark yapar mı? Konudan biraz uzaklaşmış olabilir ama öğrenmek için soruyorum, lütfen beni mazur görün.

Hocam Intel 5GHz yazıyor ancak sabit tutamıyor, çoklu çekirdeği ancak 3, 8-4GHz bandında stabil tutabiliyor. Ki oda 93-95 derece civarı oluyor:D tek çekirdekte ise 4, 5tan üstünü gören yoktu diye hatırlıyorum, ki onu da stabil tutamıyor. AMD ise 90 dereceyi geçmeden 8 tüm çekirdekleri 4, 2GHz'de stabil çalıştırmaya.
 
Hocam en basiti 10750H ve R7 4800H'ı karşılaştıralım, oyun performansları neredeyse aynı ama R7 4800H çoklu çekirdek performansında i7 10750H'ı ezip geçiyor. Ve R7 4800H'lı modeller daha uygun.
böyle bir bilgisayar iyi midir o zaman
Ahaha, hocam siz 2 sene geriden geliyorsunuz. AMD geçen sene Intel darma duman etti. Çok daha serin, performanslı ve uygun AMD laptoplar.
Hocam o zaman böyle bir bilgisayar iyi midir
 
Böyle bir bilgisayar iyi midir o zaman

Hocam o zaman böyle bir bilgisayar iyi midir?

Pahalı, gereksiz pahalı. Attığım Tulpar en iyi seçenek.
 
Böyle bir bilgisayar iyi midir o zaman.

Hocam o zaman böyle bir bilgisayar iyi midir?

Evet G14'ten çoğu kişi memnun yurt dışında.
 
Evet G14'ten çoğu kişi memnun yurt dışında.

Attığınız ASUS gereksiz pahalı özelliklerine göre. Bence bu bütçede Tulpar en iyi seçenek, bir sorun çıkarsa da 30 gün içinde iade hakkınız var.

30 iade cezbetse de Monster'lar çok fazla sorunu olduğunu hem bu konu başlığında hem de ayrı konu başlıklarında gördüğümden Monster en son seçenek ama yine de teşekkür ederim yorumun ve önerilerin için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı