17000 TL Render için sistem önerisi

Bütçe
16500

freedom593

Hectopat
Katılım
8 Ağustos 2018
Mesajlar
18
Render için PC toplamak istiyorum. Oyun oynamayacağım. Kullandığım programlar SketchUp-vray, 3DS Max-vray, 3DS Max corona, Lumion. Bütçem maksimum 16-17 bin TL.
İncehesap'ta hazır sistemler var fakat bunları almak sağlıklı olur mu bilemedim. Ekran kartını yüksek almak yerine işlemciyi yüksek tutmak daha doğru olur diye düşünüyorum. Bütçe sadece kasa için ve daha yükseğe çıkamam.
 
Özelleştirdiğim gibi yapıp al.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Görüntüsü (195).png
    Ekran Görüntüsü (195).png
    234,1 KB · Görüntüleme: 59
Daha sonra yukseltmek icin amd islemci düşünüyorum yanlis miyim ? İntelde soketler değişiyor diye biliyorum ileride anakartida degistirmek zorunda kalmayayim

İslemci olarak ryzen 7 3800x düşündüm. Birde stoklara geldiginde 3050 alabilirim
 
Daha sonra yukseltmek icin AMD islemci düşünüyorum yanlış miyim? Intel'de soketler değişiyor diye biliyorum ileride anakartida degistirmek zorunda kalmayayim.

İslemci olarak Ryzen 7 3800X düşündüm. Bir de stoklara geldiginde 3050 alabilirim.

AM4 son işlemcileri olacak 5000 serisi yeni platform AM5 geçilecek AM4 almayın bana kalırsa.
 
Açıkcası buradaki arkadaşlar 3dsmax ve Lumion kullanmamışlar. Bir kere AMD ekran kartı almamalısın. Vray den render alırken ekran kartı olarak sadece Nvidia tabanlı Gpuları destekliyor. Ayrıca Lumion da AMD ve Nvidia kartlar arasında çok farklar var render süresi olarak. Merak ettiğin bir soru varsa sorabilirsin.
Önerebileceğim bu 2 sistem var şu an için :
 

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı