1700TL'ye Sistem Tavsiyesi

• Konuyu başlatan okka35
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 1.942

OC'lu sistem, OC'suz ortalama sistem.

• Oy verenlerin toplamı
    8

okka35

Megapat
Yer
İzmir-Aydın
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba arkadaşlar. Sonunda küçüklüğümden gelen hayalimi gerçekleştirmek üzereyim fakat Vatan'da çalışan personel sayesinde kararsız kaldım. Hayalim şudur; bütün parçaları kendim aldığım bir sistemi toplamak. Açıkçası bunu hevesimi alarak yapmak istiyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat youtube sayfasında bu videoyu gördüm ve uğraştırması, toplaması bakımından çok cazip geldi bana . Fakat Vatan'da çalışan personel bu parayla bu sistemden daha iyi bir ortalama oyun PC'si kurulur AMD kullanarak diyor. Ek olarak overclock'un sistemin ömrünü kısaltacağını söylüyor, buna ben de katılıyorum.

Benim aklımdaki şudur fakat yinede arada kaldığım için sizlere sormaya karar verdim. Ben Recep Baltaş'ın gösterdiği sistemi toplarım, hevesimi alırım, kullanabildiğim kadar kullanır ömrünü tüketirim. Baktım sistem artık yetersiz kalıyor anakart ve işlemciyi yeni modellerden alırım ve diğer parçaları kullanmaya devam ederim(Ekran kartı, HDD, SSD gibi..)

Yorumlarınız benim için önemli esirgemezseniz sevinirim.

• Hocam bu sistemi toplarsanız gayet güzel olur sistem zaten uprageye açık dilediğiniz zaman işlemcinizi anakartınızı vs. değiştirebilirsiniz.
  • Evet doğrudur O.C yapıldığı miktarı ve yapılan soğutmayla birlikte ömür kısalma oranları değişebilir.
  • Yalnız tek sıkıntı bu rehberdeki GTX 750 Ti'den daha performanslı olan R9 270 civarı bir kart almak senin yararına olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartında dediğiniz gibi fiyatta biraz çıkıp daha iyisini alabilirim o sıkıntı değil. Ayrıca soğutmayı da 40 TL'lik değil 100 liralık alırsam ömründe kayda değer artış olur mu sistemin?

Hocam bu ömründe kayda değer artış birazda yapacağınız OC'nin miktarına bakar. Tabii kide 100 TL'lik soğutma uzun ömürlülük açısından iyi olacaktır Hyper 212 Evo öneririm.

Öneri için teşekkürler notunu aldım. OC'nun miktarı videodaki kadar yapmayı düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam 3.20 GHz'den 4.40 GHz'e çıkartmışlardı.

Hocam şimdi Pentium G3258 alsanız illaki overclock yapacaksınız. Onun yanına uzun vadede iyi bir soğutucu almanız gerek Hyper 212 evo alsanız bunun size maliyeti yaklaşık 250-300 TL. O fiyata Amd FX 6300-6100 alınabilir ve OC ile hiç uğraşmazsınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı