172 boy 50 kilo birisi askerlikten muaf mıdır?

CyberNexus

Hectopat
Boyum ayakkabı ile 175 cm, hadi ayakkabısız diyelim 172 cm. Kilom da 50, 55'i hiç görmedim diyebilirim. Bu vücut kitle indeksim askerlik için uygun mu, yoksa muaf mıyım? Çoğu yerde düşük bir indeks olarak söyleniyor.
Ayrıca doktor muayeneli kıkırdak eğriliği teşhisim var. Bu durum da etki eder diye tahmin ediyorum büyük ihtimalle. Çünkü nefes darlığım var.

Son düzenleme:
Boyum ayakkabı ile 175 cm, hadi ayakkabısız diyelim 172 cm. Kilom da 50, 55'i hiç görmedim diyebilirim. Bu vücut kitle indeksim askerlik için uygun mu, yoksa muaf mıyım? Çoğu yerde düşük bir indeks olarak söyleniyor.
Emin deilim ama almama olasılığı yüksek. Bizde de vardı ince birisi ama o itiraz etmiş gidicem diye askerliğe öyle almışlardı.

Boyunuza göre 47-48 kilolara kadar elverişlisiniz. Kaldı ki o kiloların altında kalsanız bile size direk muaftır demezler, askeri hastahaneye gidersiniz belli aralıklarla tekrar gidersiniz tekrar bakarlar. Birde bu kilosu kilosuna olacak diye birşey yok, çok gözle görülür bir problem yoksa muaf etmezler.

ayrıca doktor muayeneli kıkırdak eğriliği teşhisim var. Bu durum da etki eder diye tahmin ediyorum büyük ihtimalle. Çünkü nefes darlığım var.

Seni büyük ihtimalle alırlar ama seni daha çok yemekhane kantinci tarzı işleri verirler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı