172 boyla fitness yapmak

Hayatını kalıplara sokma minik kardeşim. Elalem ne der diye de düşünme. Hep istediklerinle yaşa. Ben istedim ve yaptım diyebilmeyi, ben böyle beğeniyorum diyebilmeyi öğren. Genel olarak görüş soruyorsan 1.80 altına fazla şişmek yakışmıyor bana sorarsan. Ancak kendine Taylor Lautner vücudunu hedef alabilirsin. Kendisi de kısa boyludur. Hatlarını belli edecek kadar yaparsan gayet yakışacaktır.

Eki Görüntüle 681086
Zaten çok fazla şişmeyi düşünmüyorum fotodaki kadar olsa yeter. Kıyafetler falan daha iyi durur vücudumda.
 
Benim şahsi görüşüm bu kimse katılmak zorunda değil, yaşınla doğru orantıda Fitness'dan kastın body Building ise ve antrenmanların da bunun üzerine kuruluysa bence body Building yapma, bunu yapmak yerine vücut ağırlığınla, direnç bantları ile yüklenmeler daha uygun geliyor bana, kas gelişiminde şöyle bir durum var, özellikle de ergenlik zamanında doğum öncesinden sonra en çok büyümenin görüldüğü dönemde ağırlık altına girmek biraz tehlikeli çünkü ağırlıklar öncelikle kaslara sonra eklemlere baskı yapıyor, dikkat edersen dünyada body Building adı altında yarışmalara katılan insanların hiçbiri 15-16 yaşında başlamıyor daha öncesinde bir spor geçmişi olan yani altyapıya sahip olan insanlar bunlar. 17-18 yaş ve büyüme, olgunlaşma durumuna göre hareket etmek daha mantıklı geliyor. Sana bırak demiyorum ama antrenman metodunu değiştirmen gerekiyor, crossfit üzerine yoğunlaşabilirsin bu senin için daha faydalı olur, pliometrik antrenmanlar yapabilirsin, Core antrenmanları (Core derken karın kası anlamındaki değil vücudun denge merkezi olan yerler) yapabilirsin elbette ağırlık kullanacaksın fakat bunlar yüksek ağırlıktan ziyade daha ortalama veya düşük ağırlıklar olacak. Esneklik antrenmanları da yapmayı unutma, esneklik antrenmanları kasların boyunu uzattığı için boy uzamasına yardımı dokunur ayrıcı hareketlilik sağlar. Boyunun şu an uzamaması ergenliğin bittiği anlamına gelmiyor, emin ol uzamaya devam edecektir, kendimden örnek vereyim 2016'da üniversite 1'e başlayacağım sırada 1.73'tüm ben de daha fazla uzamayacağımı düşünüyordum 4 sene içinde tam 4cm uzadım. 18-19-20-21 yaşlarında zor olan bir durum ve uzama bu. Bir dönem liseye başladığımda 1.58'dim bir senede 12 cm boy attım 16 yaşımdayken. Tabi bunda yapılan sporun, genetiğin, beslenmenin... Birçok şeyin etkisi var. İlla ağırlıklar ile çalışacağım diyorsan komplike hareketlere yönel misal squat-deadlift-bench press - overheadpress - dips- barfiks- bent over row gibi, birden fazla bölgede de yüksek kapasiteli çalışma sağlayan hareketler bunlar. Antrenman kişiye özeldir, kendi vücuduna göre bir ayarlama yapmalısın.
Umarım önerilerimi dikkate alırsın. En az 6-7 cm daha boyun uzar senin biraz rahat ol elbette sporu da eksik etme hayatından.
 

Geri
Yukarı