18.000TL'ye Intel vs AMD Sistem

Bütçe
18.000

Schurby

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Harita Teknikeri
Uzun zamandır toplamak isteyipte bir türlü başaramadığım sistem için açıyorum konuyu. Sistemi genel olarak technopat.net'in tavsiyelerinden nisan ayı "üst seviye oyun" kısmından oluşturdum. Bazı parçaları kendime göre değiştirdim. Genel olarak oyun odaklı bir sistem yapacağım. Fiyatları bu konuyu açmadan yaklaşık 2 saat önce baktım ve diğerlerine göre en uygun fiyatları ve linklerini yanlarına yazacağım. Şu an KDV indirimi var ama, Mayıs'ta toplayacağım sistemi KDV indirimi falan bekleyebilirim. Gönlüm aslında Intel'den yana ancak fiyatı belki kısarım diye AMD işlemci ve anakart yazdım. Sonra forumda 3000 serisi ve X570 anakartlarda ısınma şikayetlerini gördüm. Intel sistemdeki sıvı soğutmayı AMD sisteme ekleyince fiyatlar aynı oldu. Açıkcası sorunlarla boğuşmak istemiyorum. Mevcut eski laptobumun ekran kartı AMD ve beni bezdirmişti. Kafam rahat uzun yıllar gidecek bir sistem istiyorum. Parçalarda uyumsuzluk varsa tavsiyeleri beklerim. Kafam biraz karışık açıkcası.

Intel ve AMD için aynı olan parçaların fiyat ve linklerini 2. kez koymayacağım.
*Vatan'da KDV indirimli fiyatlarını yazdım. 19.04.2020 00:00'dan sonra fiyatlar değişebilir çok takılmayın.

Intel;
MSI MAG Z390M MORTAR Z390 Socket Intel 1151 DDR4 4400MHz(O.C.)Anakart (993 TL)
Intel Core i7 9700K Soket 1151 - 9. Nesil 3.6GHz 12MB Önbellek 14nm İşlemci (2928 TL)

MSI GeForce RTX2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 256Bit DX12 (5121 TL)
GSKILL Trident Z Neo RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL16 RGB Ram (1071 TL)
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk (288 TL)
Samsung 500GB 970 EVO PLUS NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 3200MB (942 TL)
COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH 3x120mm RGB FANLI MidT ATX SİYAH KASA (632 TL)
COOLER MASTER MASTERWATT MWE 750W 80 PLUS GOLD 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI (892 TL)
CORSAIR Hydro Serisi H100i RGB PLATINUM 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu (1149 TL)
ASUS 27" VG27AQ TUF 1Ms 2K 165Hz WQHD IPS G-SYNC (3952 TL)
Toplam: 17968.

AMD;
Bunlardan farklı sadece anakart ve işlemci değişik gerisi aynı şekilde.
MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI AM4 AMD Ryzen™DDR4 4400MHz(OC) M.2 USB 3.2 Anakart (1573 TL)
AMD Ryzen™7 3700X Soket AM4+Wraith Prism(RGB) 3.6 GHz 32MB 65W 7nm İşlemci (2338 TL)
Toplam: 17958.

Arada 10 TL bir fark var "KDV indirimli" fiyatlarla, üstte de belirttim mayıs ayı içerisinde düşünüyorum. KDV indirimi vs. bekleyebilirim. Dolar yüzünden fiyatların ne olacağı da belirsiz ancak bakacağız artık. Fikirlere açığım, teşekkür ederim.

AMD sistemi öneririm. Monitör olarak LG gl850-b seçebilirsin. AMD sistem için seçili anakartın ısınma sorunu var. Onun yerine;
AMD sistem için sıvı soğutmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Onun yerine ekran kartını 2080 super yapın. Ama internetten toplayacaksan bu fiyata 2080ti bilgisayar toplanabilir.

AMD sistemi öneririm. Monitör olarak LG GL850-B seçebilirsin. AMD sistem için seçili anakartın ısınma sorunu var. Onun yerine;
AMD sistem için sıvı soğutmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Onun yerine ekran kartını 2080 Super yapın. Ama internetten toplayacaksan bu fiyata 2080 Ti bilgisayar toplanabilir.

Isınma problemi yüzünden AMD sisteme sıvı soğutmayı yazmıştım. Anakartı dediğinizle değiştirip işlemcinin kendi hava soğutması yeterse sıvı soğutmayı iptal ederek 2080SUPER yapabilirim. Aslında kafamda yerinde görerek almak var ama bilemedim. ASUS monitörün incelemesini Technopat'ten izlemistim, bahsettiğiniz monitörden ışık sızması vs problemleri yazılmış. Fiyat olarak da daha yüksek

Isınma problemi yüzünden AMD sisteme sıvı soğutmayı yazmıştım. Anakartı dediğinizle değiştirip işlemcinin kendi hava soğutması yeterse sıvı soğutmayı iptal ederek 2080SUPER yapabilirim. Aslında kafamda yerinde görerek almak var ama bilemedim. ASUS monitörün incelemesini Technopat'ten izlemistim, bahsettiğiniz monitörden ışık sızması vs problemleri yazılmış. Fiyat olarak da daha yüksek.

KDV indirimi bitmiş sanırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı