18 yaş altı birisine dava açılabilir mi?

clarkberk

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Bana tuhaf hareketler yapan kıl bir arkadaşım var. Bana daha yeni sövdü sizce hakaret davası açılabilir mi? Savcılık ve veli yoluyla? Zorba insanlara hayatı boyunca unutamayacağı bir ders verip haddini bildirmek istiyorum. İyi sosyaller.

Muhtemelen lise okuyorsun kardeşim, zorba insanlar gerçekten can sıkabiliyor sana önerim veline söylemen daha fazla devam etmesi durumunda dava açıp güzel bir örnek olabilirsin :)
Evet lise okuyorum da ülkemizde maalesef şiddet iyi bir şey gibi yansıtılıyor kavga öneriliyor öğretmene veliye falan söyleyince eziklik olarak görülüyor. Söylemeye de çekiniyorum açıkçası. Galiba her şeyi içime atıp yola devam edeceğim ne kadar üzülsemde.

Hocam, polise veya Cumhuriyet savcılığına giderek ilgili kişi hakkında şikayette bulunabilirsiniz. Fail, hukuken çocuk olduğu için C. savcılığı gerekli işlemleri re'sen (kendiliğinden) yapacaktır. Bu yol kişinin hapis veya adli para cezası almasını istiyorsanız başvurmanız gereken bir yoldur. Bir de hukuk davası açabilirsiniz, hukuk davasını da manevi tazminat almak için açabilirsiniz. Fakat her iki ihtimalde de iddianızı kanıtlayabilmeniz lazım bunun için de olaya tanık olan arkadaşlarınız varsa onları yazabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı