18 yaş altı için banka önerisi

Yakazan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, başlamadan önce banka kartı olarak benim için önemli olan özellikler;
1- EFT yapabilmem.
2- ATM olarak yaygın olması -her yerde bulunabilmesi-
3- sanal kart oluşturabilmem (çok önemli değil)
4- Akbank önermeyin.

Normalde Papara kullanıyorum. Papara'yı EFT hizmetini hem ücretsiz verdiği için hem de 18 yaş altı EFT verdiği için kullanıyordum. Fakat yaşanan son durumlardan sonra artık Papara kullanmak istemiyorum. Birkaç tane banka araştırdım birincisi İş Bankası İlk İmza kartı, ailem İş Bankası kullandığı için İlk İmza kartına bir baktım fakat gerçekten kısıtlı, EFT benim için birinci sırada önemli, IBAN olması gerekiyor. Ayrıca Garanti BBVA açıyor mu açmıyor mu anlayamadım.

Paycell, Nays vs.

Bazı yerlerde şubeden şubeye değişiyor yazmışlar ondan ötürü sordum. Peki Garanti BBVA kullandınız mı? Yani EFT vs. var mı?

Garanti EFT/Havale ücreti alıyor maalesef. EFT/Havale ücreti almayan banka çok az onlar da katılım bankaları oluyor. Enpara önerebilirim EFT/Havale olmayan nadir bankalardan, yine on bank var oda Burgan Bank'a ait onda da EFT/Havale ücreti yok.

Enpara tam sana göre ama 18 yaş altına hesap açıyorlar mı bilgim yok bi finansbank şubesinden sorabilirsin velinle eğer olmazsa işbankası da iyidir ilk imza.

18 yaş altı hiçbir banka hesap açtırmaz her türlü VA'si imzası ile açılması gerekiyor.
Zaten, veli imzası olmadan kimseye açtırmazlar. Yarın bir Garanti bankası ile bir konuşacağım eğer halledersem buraya yazarım hem cevap olarak kalır.
Enpara tam sana göre ama 18 yaş altına hesap açıyorlar mı bilgim yok bi finansbank şubesinden sorabilirsin velinle eğer olmazsa işbankası da iyidir ilk imza.
Baktım 16 yaşındayım 17 olucam ama 18 olmadan enpara vermiyorum sanırsam. Eğer yanlışsam düzeltin

Zaten, veli imzası olmadan kimseye açtırmazlar. Yarın bir Garanti Bankası ile bir konuşacağım eğer halledersem buraya yazarım hem cevap olarak kalır.

Konuştun mu? Ben bugün denedim olmayacağını söylediler ama yine şubeden şubeye değişiyor sanırım.

Konuştun mu? Ben bugün denedim olmayacağını söylediler ama yine şubeden şubeye değişiyor sanırım.

İşlerimden ötürü bankaya biraz geç gittim. Dün, önce Garanti Bankası'na gittim. 18 yaş altı vadesiz hesap olmadığını sadece maaş ve birikim hesabı olduğunu söyledi. Ayrıca açılsa bile havale/eft var mı diye sorduğumda, olmadığını söyledi. Bankadan çıkıp İş Bankası'nın müşteri destek hattını arayıp sorduğumda bana şöyle söylendi: Banka kartı ilk imza Online ödemeler yapılabiliyor (internet harcaması) kendime ait IBAN'ım var başkası bana havale/eft yapabiliyor, ama ben havale/eft yapamıyorum sadece ailemle birlikte şubeden hesap tanımladığımda hem havale hem de EFT yapabiliyormuşum. (sanırsam bunun sebebi habersiz para göndermesin vs. sadece aile izin veriyorum derse oluyormuş hem havale hem EFT ama size herkes para gönderebiliyor) diğer işlemler aynı. Konuştuktan hemen sonra şubeye gittim sıra numarası aldım beklerken sıram geldi yardımcı olan kadın o kadar yüzsüzdü ki. Oturduk konuşuyoruz (daha doğrusu ben konuşuyorum soru soruyorum aslında o anlatması gerekirken) daha sonra havale/eft tanımlı hesaplara yapabiliyorum değil mi diye sorduğumda “18 yaş altı havale/eft yok sadece size gönderilebilir” dedi. Müşteri hizmetlerini anlattığımda “size yanlış bilgi vermiş” dedi, hem kadının konuşma tarzından hem de yüzsüzlüğünden sinirlenip işlem yaparken iptal ettirip çıktım bayram bitiminde farklı şubelere giderek tekrar soracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…