18 yaş altı şirket kurmak

Abi ben şimdi 18 yaşından küçüğüm ve ben itch. IO ile para kazanmayı planlıyorum ama vergilendirmesi nasıl olur bana anlatır mısın? Eğer bir şirket vs. açarsam babamın maaşını keserlermiş. Bilgisi olanlar yazabilir mi?

15 yaş üstü kişiler şirket açabiliyormuş. Babanın ve ya annenin adına şahıs şirketi(ismi buydu galiba) açtırman gerekiyor. Maaşdan kesilme gibi bir şey olmuyor. Tüm zarar ve kazanç şirket sahibinin sorumluluğunda oluyor.

15 yaş üstü şirket kurabilir, ama velayet olaylarıda var. Annen ve Baban senin vasin olduğu için şirket mallarını yönetmek hakkına sahiptir. Bu nedenle velayet ile ilgili işlemler var. Özetle 18 yaş altı şirket kurup işveren olabilir.

Babam bir şirkette küçük bir mağazanın müdürü.

Sosyal bir yerden destek falan almıyorsa kesilmemesi lazım bu arada şirket açtıktan sonra sırf şirketin var diye her ay ve yıl içerisinde bir sürü ücret ödetir onları detaylı araştırmadan o işe girmeyin. Açtım parayı verdim ile bitmiyor maalesef.

Sosyal bir yerden destek falan almıyorsa kesilmemesi lazım bu arada şirket açtıktan sonra sırf şirketin var diye her ay ve yıl içerisinde bir sürü ücret ödetir onları detaylı araştırmadan o işe girmeyin. Açtım parayı verdim ile bitmiyor maalesef.

Hemen açmayı planlamıyorum. Yanlış bilmiyorsam itch. IO gibi sitelerde aldığın bağışlar önce bir bakiyede birikiyor ardından çekiyorsun. Planım önce bir miktar para biriktirip ardından şirket açıp parayı çekmek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı