18 Yaşın Altındaki İnsanların Siyaset Konuşması

Geçmişten itibaren bir fikrimiz olursa ve olaylara geniş çerçeveden bakmayı öğrenirsek her şey daha doğru olur.
Toplumuzda ise 18 yaşına giren kişiler biraz partilere göz atıp hemen toplumun gazına gelip oy veriyorlar.
Önemli olan icraat olmalı, eğer o iktidar yıllar boyu yapabileceği bir şeyi seçim vaadi olarak veriyorsa sıkıntı vardır.
 
Şahsen 15 yaşında olup konuşması düzgün, beyni belli bir seviyeye gelmiş çok az insan görüyorum şu dönemde
15 Yaşı bırak 20 yaşında olup hala kendi görüşleri olmayan ailesi ve çevresindekilerin görüşünü bire bir benimseyen insanlar var. Zaten bu insanlar yüzünden bu haldeyiz, hayatında 1 kere bile sorgulamayı denememiş insanlar yüzünden.
 
Keşke her yaştakilerin konuşmalarına sinirlenilse. Konuştuğu konu hakkında daha on tane bile kitap okumamış insanlara konuşma hakkı tanınmamalı. Bu arada her toplumda siyaset konuşulur. ABD, Almanya, Rusya, Fransa? Sizce bunların halkları çok mu bilgili? Hepsi bizler gibi cahil işte. İsviçre, Norveç, Finlandiya, İsveç ne durumdadır, onları ayırmak lazım ama :)
 
6. sınıftayken öğretmenimiz sınıfta konuşuyordu, sadece dinliyorduk. 9. sınıfa geçince sınıftakiler Tarih dersinde bülbüller gibi siyaset şakıyordu. Hele 11. sınıfta İnkılap dersinde sınıfta 1 kişi dışında hepimiz aynı görüşü savunduğumuzdan tartışıp neler daha iyi yapılabilir diye konuşuyorduk.
 

Dosya Ekleri

  • images - 2020-09-24T225602.371.jpeg
    images - 2020-09-24T225602.371.jpeg
    13,3 KB · Görüntüleme: 56
Siyasetin yaşı olmaz, oy vermenin yaşı olur.

Genelde bu yaşlardaki kardeşlerim siyasetin nerede, kimlerle ve nasıl konuşulacağını bilmedikleri için garipseniyor. Yoksa isteyen istediği kişiyle istediğini konuşur. Kimsenin de bir şey demeye hakkı yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı