18 yaşına kadar nasıl yazılımın mantığı anlaşılır?

MegaPatch

Hectopat
Öncelikle merhaba, bu iletiyi sizlere fikir danışmak için açtım. Öncelikle benim bir yazılım geçmişim var Python ile alakalı 2-3 tane yapay zeka çalışmam bulunuyor. Ben yazılımı bir iş haline getirmek istiyorum çevremdeki insanlara baktığım zaman kimi 12 yaşında Unity başlamış vesaire adamları gördüğüm zaman sanki geç kalmış gibi hissediyorum. Yaşım 16 sizce ben 18 yaşına dek nasıl bir program izlersem iş bulabilecek ve yazılımın mantığını tamamıyla anlayabilecek tarza gelirim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam şu an kendiniz Discord botu , oyun yapma, web site açma gibi küçük projeler yapmaya başlayın mesela Google'da vb çalışmak için diploma 2. planda oluyor önemli olan tecrübe şu an tecrübe kazanırsan ileride rahat edersin.

Yazılımda proje yaparak gelişirsin. Öğrenmediklerini proje yaparak öğrenirsin. Mesela ben bir dilin genel konularını (sınıflar, fonksiyonlar vs.) öğrenirim. Sonra ise direktmen projeye başlarım. Hiç framework öğrenme sürecine girmiyorum. Projeyle birlikte öğreniyorum.

ben yaklaşık 3 4 ay önce pythonu 1 hafta da öğrendim orta seviye sonrasında ise yapay zeka çalıştım fakat beni tatmin etmedi ben yaptığım programın hem işlevsel hemde tasarımsal iyi olmasını istiyorum o yuzden bu sıralar c# geçmeyi düşünüyorum 18 yaşına kadar bırakmadan yapsam sektörde yer alabilirmiyim?

Hocam eğer sıkılmadan yaparsanız ve istekli olursanız neden olmasın. Dediğim gibi kendinize bir proje belirlemelisiniz en iyi öyle öğrenilir.

ben yaklaşık 3 4 ay önce pythonu 1 hafta da öğrendim orta seviye
1 haftada Python'un syntax yapısını mı öğrendiniz ?
Öyle anladım. Ya da bir programlama geçmişiniz olmalı bu haldeyken de zorlarsanız 1 hafta sürer. Ya da süper bir zekaya sahipsiniz.

ise yapay zeka çalıştım fakat beni tatmin etmedi
Yapay zekadan kastın bir sesli asistan olduğunu düşünüyorum. Yoksa yapay zeka dediğin şey bambaşka bir dünya. Lise matematiği bu yolda size kapıya kadar eşlik ediyor sonrası....

ben yaptığım programın hem işlevsel hemde tasarımsal iyi olmasını istiyorum
Python'u bu iş içinde kullanabilirdiniz. Tasarımsal derken de Bir Grafiksel arayüze sahip olan program yapmak istediğinizi anlıyorum. Yani kullanılan kütüphanelerin adını söylememe gerek yoktur diye de düşünüyorum.

projeden kastınız nedir hocam?
O dil ile ortaya çıkardığınız herhangi bir program, yazılım.

Python'da bana bir kod dizesi verseniz hatayı bulabilirim hocam o 1 haftada çok hevesliydim her gün 4 saat bakabiliyorum okulda tenefuslerde bile bakıyordum o yüzden hizlanabildim 1 haftadan sonra hesap makinesi yilan oyunu gibi basit çalışmaları yapabilecek seviyedeydim. Ondan sonra Udemy'den aldığım kurslar ile robotları benim belirlediğim bir çizgi veya alan doğrultusunda ilerlettim. Yüz tanımlayıcı falan yaptım o kadar ondan sonra beni kesmedi ve bıraktım. Python'da arayuzden kastım eğer C#daki arayüz seçeneklerini biliyorsanız çok ayrı bir seviye.
Ve C#'a ben yurt dışı bir projede çalışıyorum o yüzden ihtiyaç duydum Python'dan olmayınca biraz C# yöneldim pythona göre az kullanilsada bence bir tık daha iyi gibi
Mesela discord kullanıyorsanız orada bot yapabilir veya oyunları seviyorsanız oyun yapabilirsiniz düz öğrenmekle olmaz.
Genelde bazı programlara ek şeyler eklemeyi seven birisiyim minecrafta mod yapmak veya başka bir oyuna oyunda olmayan birsey eklemek gibi.

Hocam bu herkese açık bir şey olsun açıp ben bunu yaptım diye gösterebileceğin bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…