18 yaşında iş önerisi

Fabrikadan bıktım artık önerisi olan var mı?
Hocam vasfınız olmadığı sürece maalesef ki asgari ücrete mahkumsunuz, 19 Yaşındayım bir Seramik mağazasının deposunda çalışıyorum (ameleyim), asgari ücret ile çalışıyorum, el ile indir-bindir, forklift ile indir-bindir, mal hazırla, depoyu temizler vs vs vs. Günde 11 saat çalışmama rağmen asgari kazanıyorum, sigorta desen hak getire, ne zaman mevzu açsam geçiştiriliyorum, askerliğime az kaldı denebilir, askerliğe kadar dişimi sıkmaya çalışıyorum, ne kadar çok çalışsam da her zaman vasıfsız eleman olacagimi da iyi biliyorum, eğer bir işte usta değilseniz işiniz/işimiz yaş maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam vasfınız olmadığı sürece maalesef ki asgari ücrete mahkumsunuz, 19 yaşındayım bir seramik mağazasının deposunda çalışıyorum (ameleyim), asgari ücret ile çalışıyorum, el ile indir-bindir, forklift ile indir-bindir, mal hazırla, depoyu temizler vs. vs. günde 11 saat çalışmama rağmen asgari kazanıyorum, sigorta desen hak getire, ne zaman mevzuu açsam geçiştiriliyorum, askerliğime az kaldı denebilir, askerliğe kadar dişimi sıkmaya çalışıyorum, ne kadar çok çalışsamda her zaman vasıfsız eleman olacagimida iyi biliyorum, eğer bir işte usta değilseniz işiniz/işimiz yaş maalesef.

Berbat bir durum. Bu döngüden bir şey yapıp çıkmak istiyorum.

Berbat bir durum. Bu döngüden bir şey yapıp çıkmak istiyorum.
Kesinlikle hemfikirim, dediğim gibi iş arama stresi + biriken borçlardan ötürü çıkamıyorum istem, o sebeple askere kadar beklemek durumundayım ben ama siz ilk fırsatta başka bir işe atılmaya calisin conku fabrika insanı hiçbir zaman geliştirmez, kendinizi daima geliştirin.

Kesinlikle hemfikirim, dediğim gibi iş arama stresi + biriken borçlardan ötürü çıkamıyorum istem, o sebeple askere kadar beklemek durumundayım ben ama siz ilk fırsatta başka bir işe atılmaya calisin conku fabrika insanı hiçbir zaman geliştirmez, kendinizi daima geliştirin.
teşekkürler sağol

Fabrikadan bıktım artık önerisi olan var mı?

Merhaba kendim 17 yaşındayım ve isteyince aylık 70 80 binlerce çıkabiliyorum. Siz neden kendinizi asgari ücrete mahkum bırakıyorsunuz ki. Yok vasıfsız elemanım yok lise mezunuyum bunlar tamamen hikaye. Evet vasıfsız olabilirsin ama bu bunu değiştiremeyeceğin anlamına gelmez. Erkek adamsın yahu herhangi bir sanayi ye git asgari ücretle işe başlarsın. 1 senenin sonunda işi kapar maaşın 30 olur. 2 senenin sonunda usta olursun maaşın +45k. 2 sene önce vasıfsızım diye iş ararken şimdi herkes peşinde dolaşacak indirim yapar mısın diye. Hadi dedin ben oto sektörü istemiyorum herhangi bir inşaata git 25 binle işe başlarsın sene sonunda işi öğrendinmi maaşın en az 60 70 bin lira olur. Hadi o işte ağır geldi bahçivanlığa başla asgari ile başlarsın kendini sevdirirsen aylık 150 200K bile kazanırsın. Bunlar sadece saydığım birkaç meslek biliyorum kolay meslekler değil ama ne demişler cefa çekmeden sefa süremezsin hem bu işleri yaptıkça çevren genişleyecek çok tanıdığın olacak. Zamanla sana farklı iş teklifleriyle gelecekler. Bak gördün mü 2 sene önce iş arıyordun şimdi iş ayağına geliyor hem de şu anda aldığından en az 3 kat fazla paraya. Ne olur kendini ezdirme.

Merhaba kendim 17 yaşındayım ve isteyince aylık 70 80 binlerce çıkabiliyorum. Siz neden kendinizi asgari ücrete mahkum bırakıyorsunuz ki. Yok vasıfsız elemanım yok lise mezunuyum bunlar tamamen hikaye. Evet vasıfsız olabilirsin ama bu bunu değiştiremeyeceğin anlamına gelmez. Erkek adamsın yahu herhangi bir sanayi ye git asgari ücretle işe başlarsın. 1 senenin sonunda işi kapar maaşın 30 olur. 2 senenin sonunda usta olursun maaşın +45k. 2 sene önce vasıfsızım diye iş ararken şimdi herkes peşinde dolaşacak indirim yapar mısın diye. Hadi dedin ben oto sektörü istemiyorum herhangi bir inşaata git 25 binle işe başlarsın sene sonunda işi öğrendinmi maaşın en az 60 70 bin lira olur. Hadi o işte ağır geldi bahçivanlığa başla asgari ile başlarsın kendini sevdirirsen aylık 150 200K bile kazanırsın. Bunlar sadece saydığım birkaç meslek biliyorum kolay meslekler değil ama ne demişler cefa çekmeden sefa süremezsin hem bu işleri yaptıkça çevren genişleyecek çok tanıdığın olacak. Zamanla sana farklı iş teklifleriyle gelecekler. Bak gördün mü 2 sene önce iş arıyordun şimdi iş ayağına geliyor hem de şu anda aldığından en az 3 kat fazla paraya. Ne olur kendini ezdirme.
dostum burda konu para değil işin ağır olması parasında değilim dediğin gibi zaten yükseldikçe paranda artar ben daha hafif bi iş için öneri sordum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı