18 yaşını doldurmamış hacker Türkiye'de ceza alır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türk Ceza Kanunu;
Bilişim alanında suçlar bölümü;
Bilişim sistemine girme alt başlığı;

Madde 243:
(1) Bir bilişim sisteminin bütününe veya bir kısmına, hukuka aykırı olarak giren veya orada kalmaya devam eden kimseye bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
(2) Yukarıdaki fıkrada tanımlanan fiillerin bedeli karşılığı yararlanılabilen sistemler hakkında işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranına kadar indirilir.
(3) Bu fiil nedeniyle sistemin içerdiği veriler yok olur veya değişirse, altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.


18 yaş altı için kanunun yaş küçüklüğü bölümü;

Madde 32 (3) : Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmuş olup da onsekiz yaşını doldurmamış olan kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde onsekiz yıldan yirmi dört yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde oniki yıldan onbeş yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların üçte biri indirilir ve bu hâlde her fiil için verilecek hapis cezası oniki yıldan fazla olamaz.
 
Madalyanı kargo ile yollayalım mı?
1603184746478.png

Nasıl hackleyeceksin?


Kanıtın var mı?
Çökertirken neden kanıt alayım?

20:00'da haber et deneyelim istersen.
 
O tarz br kurumu hackleyebileceğini sanmam ama DDOS tarzı bir saldırı yönetebilir. Sosyal Mühendislik ile birilerinin şifrelerini ele geçirebilir. Bundan da ceza alır.
 
Selam dostlar. Aklıma bir soru takıldı, sitelerde vb. yazmıyordu, buraya yazayım dedim. Sorum yukarıdaki gibi. Diyelim ki 15 yaşındaki biri devletin sitesini (EBA, e-okul) hacklese ceza alır mı? Diğer siteleri hacklese ve sahibi şikayetçi olmasa ceza alır mı? Devlet bunları değerlendirir mi? Yurt dışında işler nasıl işliyor? Şimdiden çok sağ olun, teşekkürler.

Evet alırsın, VMware ya da Virtualbox gibi sanal makine proglamlarını kullanıp kendini geliştirebilirsin amacın buysa, Eğer ilgin varsa siber güvenlik tarafına yönelmeni öneririm. Hem hayatını yakalanacak mıyım diye kaçarak yaşamazsın hem de aylık hatrı sayılır miktarlarda kazanırsın. Yurtdışında iş açıkları da cabası.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı