18 yaşını doldurmamış hacker Türkiye'de ceza alır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neyse konudaki önceki mesajımdaki şakayı bırakıp ciddi yazalım o zaman. Devlet sitelerini hacklese kamuya karşı işlenmiş suç olduğu için kurum şikayeti geri çekse bile dava kamu davası olur ve devam eder. Bu banka gibi kurumlar olunca daha da ağırlaşır davanın hükmü. Maddi zarar varsa o da sıkıntıya yol açar senin başında.

Ceza almaz diye bir şey yok, elbette ceza alır 15 yaşında olsa da. Bunun hükmü hukuken ne gerektiriyorsa ona göre değişir elbette.

Eğer sahibinden izin aldıysan deneme yapmak için bunu yazılı bir belge ile ispatlaman gerekir. Sahibi diye güvendiğin adamın seni olay sonrası dava etmeyeceği ne malum? Pentestlerde olduğu gibi sözleşme yapmalısın.

Bu arada yaş meselesine çok takılmayın derim. Bu gözler 14-15 yaşında olup da neler neler yapanları gördü, kulaklar duydu.

Konu sahibine tavsiyem bu işlerden uzak dursun. İnan o kadar havalı veya güzel bir şey değil. Eline de bir şey geçmiyor zaten. Başını da belaya sokma. Alacağın cezaya göre geleceğin etkilenir.

Çok merak ediyorsan böyle şeyleri yasal olarak siber güvenlik denemeleri yapabileceğin platformlar mevcut. HacktheBox, TryHackMe, CTF etkinlikleri, bug bounty programlarıyla kendini geliştirebilirsin.

Bu arada gençlere tavsiyem. Kanınız hızlı akıyor tamam eyvallah, yazılımcı da olmak istiyorsunuz. Kendinize doğru düzgün bir yol seçin. Her yazılımcı hacker değil veya hacker olacak değil. Her hacker de inanılmaz düzeyde yazılımcı olacak değil. Bu tarz illegal davranışların sonunda hüsrana uğrarsınız.

Son bir iki senedir siber güvenlik de moda oldu ne varsa. Biz yıllardır öneminden bahsederken bize hadi lan denilirken şimdi aynı insanlar bir halt bilmemesine rağmen ortada siber siber diye geziyor. Bari susun da siber güvenlik camiasının imajı zedelenmesin.
Hayır amacım ve ilgi alanım siber güvenlik değil. Bu konuyu merakımdan açtım ve açmaz olaydım. Herkes dalga geçti xd. Dediğim gibi böyle hack falan hiç işim olmaz. Daha çok program yazıp otellere satmak, mobil uygulama yazmak, basit mobil oyunlar yazmak gibi şeyler yapmak istiyorum. Cevabın için çok teşekkürler. Fakat 1 sene sonra buraya gelip neler yaptığımı tarihleri ile yazmayı çok çok isterim. Sadece seni değil bu konuya mesaj yazan herkesi 1 yıl sonra buraya davet ediyorum.
 
C#'a başlayacaktım fakat okuldan bir abi beni başlangıç olarak Python'a yönlendirdi. Muhtemelen yazın C#'ı bitirmeye odaklanırım. Tavsiyeler için çok çok teşekkürler.

Son hali bu oldu :D.

4.PNG
 
Sizi yetistiren ailenize katki saglayacak bir sey yapin. 15 yasinda en fazla sagda solda gorup Kali yuklersin. Dersinize calisin.
İnan bana yeterince derslerime çalışıyorum. Herkes aynı şeyleri yazıp duruyor. Yukarıdaki herkes gibi 1 sene sonra senide buraya bekliyorum.
Dostum sen baya acemisin. Sadece color 2 ve tree yaz. Böylece gerçek bir hacker olursun.
 
Evet arkadaşlar size bir "heckır." Olarak nasıl "heckır." Olabileceğinizi anlatacağım.

1. adım; CMD arka planını değiştirin.
2. adım. Masaüstünüze metin belgesi oluşturup şu kodu yazın;
@Echo off.
Pause.
Color a.
CLS.

A.
Echo %random%%random%%random%%random%%random%%random%%r andom%%random%%random%%random%%random%%random%%ran dom%%random%%random%%random%%random%%random%%rando m%%random%%random%%random%%random%%random%%random% %random%%random%%random%%random%%random%%random%%r andom%%random%%random%%random%%random%%random%%ran dom%%random%%random%%random%%random%%random%
Goto a.
Bu kod ile çok "hawali." Bir "heckır." Olabilirsiniz. Bu kodu yazdıktan sonra metini farklı kaydet deyip adını "Hack.bat" Yaparal kaydedin.

3. adım; bedava Minecraft preminium üyelik vaat ettiğinizi söyleyip, kişinin IP adresini isteyin. Bu sayede bir "heckır." Olarak kurbanımızın konumunu bulup hackleyebiliriz.

4. adım; Tht'de çalıştığınızı söyleyin.

5. adım; masaüstü arka plânınız kesinlikle akışkan yazılı veya anonim kişiliğinizi ortaya çıkaracak bir wallpaper olmalı.

6. adım; kesinlikle sosyal medya hesabınızda hackerlik ile ilgili fotoğraflar olmalı.

Evet arkadaşlar tüm adımları gerçekleştirdiyseniz artık sizde usta, profesyonel bir "Heckır." Oldunuz demektir. Artık herkesin korkulu rüyası anonim bir hackersiniz.
 
Eğer bir gün olur da EBA'yı hacklersen şu veletin de hasabını çalmayı unutma;
EBA, Eğitim Bilişim Ağı, Ders, Haber, e-Dergi, e-Kitap, Video, Ses, Görsel, e-Doküman, İçerik ...png

O değil de Eba ana sayfama girdiğimde pek de eğitim bilişim ağı'nı andırmadığını görüyorum. 😀
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı