18 yıllık laptopa SSD takmak mümkün mü?

elegiac

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar selam. Babam bilgisayarına 1 TB SSD almış bir bilgisayar bilen akradaşının önerisi üzerine. Ancak ben takmayı öğrenmek istiyorum az önce bana bu görseldeki boş yuvanın pil olduğunu söyledi. Ben bu SSD'yi eski HDD'yi çıkarmadan nasıl takabilirim?

1739284052326.jpeg

Orası pil yeri hocam. Dış kısımlar haric sağ üst taraftaki kapağın vidalarını sökün. Kapağı kaldırım tekrar fotoğrafını çeker misiniz? Laptopun modelini de söylersen daha iyi olur.

Şimdi söküm videosuna baktım da fotoğrafa göre laptopun sağ üst köşesindeki yer var oradan vidayı söküp kapağı çıkart. Sonra hdd'yi çıkar ssd yerleştir.

Son düzenleme:
DVD okuyucuyu sök onun yerine HDD Caddy al. SSD'yi ana SATA yerine HDD'yi Caddy içine tak.
Tahminimce bu laptoptaki DVD-ROM IDE arayüzünü kullanıyor hocam, 18 yıllık denilmiş.

NVIDIA GT220M modeli var galiba içerisinde bu demektir ki işlemcin SATA depolama birimi destekliyor bu da senin o SSD'yi montajlayıp kullana bileceğin anlamına gelir ama saat versiyonu 2.0 mı 3.0 mı bilemiyorum oda senin ne kadar verim alabileceğini belirler ama SSD montajlamak mantıklı.

CD girişi vardır muhtemelen. CD yerini iptal edip yerine SSD/HDD kutusu koyabilirsin.

Kutular şu şekilde. Genelde 9.5mm oluyor ama boyutuna bakıp alabilirsin. Vatan'da 12.7mm olanı da var. FRISBY FA-7832NF 2.5" SATA EXTRA NOTEBOOK HARDDISK YUVASI (DVD MONTE) (9.5mm) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
İnternette 100 liraya da satılıyor 12.7 mm olanları. Performans olarak fark olacağını sanmıyorum 300 liralık olanlarla.

Arkadaşlar selam. Babam bilgisayarına 1 TB SSD almış bir bilgisayar bilen akradaşının önerisi üzerine. Ancak ben takmayı öğrenmek istiyorum az önce bana bu görseldeki boş yuvanın pil olduğunu söyledi. Ben bu SSD'yi eski HDD'yi çıkarmadan nasıl takabilirim?

Eki Görüntüle 2421375
Orası pil yuvası, laptopta da tahminimce 1 adet HDD/SSD yuvası var, bu sebeple ya HDD'yi sökeceksin ya da eğer DVD okuyucu SATA arayüzünü kullanıyorsa "HDD Caddy" isimli dönüştürücülerden alacaksın.

NVIDIA GT220M modeli var galiba içerisinde bu demektir ki işlemcin SATA depolama birimi destekliyor bu da senin o SSD'yi montajlayıp kullana bileceğin anlamına gelir ama saat versiyonu 2.0 mı 3.0 mı bilemiyorum oda senin ne kadar verim alabileceğini belirler ama SSD montajlamak mantıklı.
Laptop modeline baktım ve SATA 2 desteklediği yazıyor.
Kaynak: Asus X61SL Notebook - Asus X61SL Notebook Uyumlu Ürünler / Bilendenal.com Doğru ürünü bilendenal
HDD Caddy alınıp HDD ona takılmalı ve SSD de HDD'nin yerine takılmalı.

Geri
Yukarı