- Makaleler
- 18
Yapılır ama düzgün olmaz, arduino şart.Sadece çok turlu potansiyometre ile yapılmaz mı
Yapılır ama düzgün olmaz, arduino şart.Sadece çok turlu potansiyometre ile yapılmaz mı
@Affansen hocam ile yapılabilir, şakaydı.
Çok turlu potans ile kolayca yapılabilir, ama içindeki çipi de arduino ile değiştirmek gerekir.
https://www.direnc.net/100r-potans-cok-turlu
Tabii ki.
Aslında yapılabilir hocam. Çok turlu Arduino'da da olsa yine düzgün sonuç vermeyecek. Burada adam pot'un yerine anakarta çok turlu pot bağladığı zaman aynı görevi görecek, lakin 900 derece olmayacak.Yapılır ama düzgün olmaz, arduino şart.
Peki 540 yapabilir miyimÖncelikle etiket ve espiri için teşekkürler.
Dikkat!
O videoda Leonardo kullanılmış. Eğer çok turlu pot kullanacaksanız UNO işinizi görüyor. Leonardo için fazla masrafa gerek yok.
Bu arada, o pot ile denedim ve yapamadım. Yani 900 derece olmuyor. Encoder işine göz atın. Bunun için de Leonardo gerecektir.
Aslında yapılabilir hocam. Çok turlu Arduino'da da olsa yine düzgün sonuç vermeyecek. Burada adam pot'un yerine anakarta çok turlu pot bağladığı zaman aynı görevi görecek, lakin 900 derece olmayacak.![]()
540 derece toplamda mi?Peki 540 yapabilir miyim
540 derece toplamda mi?
Yani çok turlular bildiğim kadar 10 tur. 10x360 yapın. 3600 derece oluyor yani.![]()
Yapilir ama gereksin olur bence 540 gibi daha gerçekçi olur.
Dediğim gibi, istediğiniz şey sadece pot ile mümkün değil. Çarklar kullanmanız gerekiyor. Sadece pot kullanırsanız 3600 derece olur ve Arduino'ya gerek kalmaz diye düşünüyorum. Nedeni dreksiyonun kendisinde pot olduğu için. Evinizde eski bir yazıcı varsa halledebilirsiniz. Tabi Arduino da gerekir.Şu anda Snopy V3E çok turlu takmam ve sorunsuz çalışması için hangi parçaları almam lazım. Mümkün olduğunca karıştırmadan sadece potansiyometre ile halledebilsem güzel olur.
Bir tane pot gördüm tek tur 90 derece yazıyordu yani 90x10 900 derece yapmaz mı?540 derece toplamda mi?
Yani çok turlular bildiğim kadar 10 tur. 10X360 yapın. 3600 derece oluyor yani.![]()
@Megaton B103 180 derece yazıyorO plastik kısmı sökün. İçinde olması lazım, bazen modeli farklı olabiliyor.
@Megaton B103 180 derece yazıyor
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.