1800 TL Gaming monitör önerisi

Bütçe
1800
Aklımda ASUS var nasıldır.

Dediğim gibi sırf marka ismine aldanmayın. Yoğun olarak oyun ve film izleyen biriyseniz IPS varken VA saçma olur, bu Ferrari varken Ford seçmek gibi bir şey.
 
Önereceğim ile bu monitörü karşılaştırdığım zaman önemli olduğunu düşündüğüm konularda bazı farklar var. Bağlantı çokluğu, ergonomi, hoparlör barındırması gibi özellikleriyle 24G2U üstün durumda. Diğerleri için net üstün bir özellik göremedim. Renk uzayları konusunda farklılıklar mevcut. Bunun için inceleyin: Rehber: Monitörlerde renk gamı nedir?

Karşılaştırma için: Comparison between: 23.8" MSI Optix G241, 23.8" AOC 24G2U ve Comparison between: 23.8" AOC 24G2U, 23.6" AOC C24G1

Çok sayıda ghosting olduğuna dair konu açıldı ve açılmaya da devam ediyor. Bu büyük bir sorun. Yine renk gamlarına girmeyeceğim, bu biraz kişiye göre değişebilecek bir durum. Bunun dışında bağlantı çokluğu dışında 24G2U'nun net bir artısı yok. VG24VQ için ise ergonomi, parlaklık artıları mevcut. OSD menülerinden farklı isimlerle de olsa çoğu özelliğin ortak olarak bulunduğu kanaatindeyim.

Karşılaştırma için: Comparison between: 23.6" Asus TUF Gaming VG24VQ, 23.8" AOC 24G2U

AOC 24G2U kullanıcısıyım, öneririm. 1800 liraya kadar en iyi monitördür benim gözümde.

--> Ghosting yok diyebilirim. Bu konuda hassasım. Daha hızlı ve yavaş monitörleri de deneyimledim ama bu monitör gerçekten iyi. FPS oyunlarda iş görüyor. Varsayılan hali yetse de "Overdrive" ayarıyla genel kullanımda herhangi bir kayıp yaşamadan (minik bir güç tüketimi artışı ile) daha da hızlandırmanız mümkün.

--> Görüntü kalitesi çok iyi. Film, dizi izlerken keyif alıyorsunuz. Oyunlarda da o canlılığı hissettiriyor.

--> Ergonomi önemli ise ihtiyacınızı karşılar. Pivot özelliği, boy ayarı kullanışlı ve kolay.

--> Işık sızması siyahta yok denemez ancak çok belirgin değil. IPS için kabul edilebilir.

--> G-Menu yazılımı başarılı ve tuşlara gerek kalmadan kullanımı kolaylaştırıyor.

--> 24G2U'nun XG2405'e göre iyi bulduğum yanları:

- Ghosting ayarı sırasında herhangi bir kayıp yaşanmaması. XG2405'de maalesef parlaklıktan kayıp yaşanıyor.
- Kutu içerisinden hem DP hem HDMI kablo çıkması. NVIDIA tabanlı ekran kartlarında G-Sync açabilmeniz için DP gerekir. Gerçi ViewSonic mail ile talep doğrultusunda ücretsiz olarak DP sağlıyor, görmüştüm birkaç kez.

--> 24G2U'nun XG2405'e göre kötü bulduğum yanları:

- Ayakları pek iyi denemez, çok yer kaplıyor. Küçük bir masada mousepad için yer kalmayabilir. Genel ergonomi açısından da XG2405 önde.
- Mavi renkte alt piksel sorununun kronikleşmeye doğru ilerliyor olması. Şu sıralar çok sık konu görüyoruz (Bende de çıktı değişim istedim bu sefer kırmızıda çıktı. THH aracılığıyla sorunsuz bir değişim istedim.).

Renk gamları konusunu yine benim açıklamam doğru olmaz fakat bu konuda da farkları mevcut.

Toparlayacak olursak; 24G2U alınabiliyorsa onu tercih edin. Olmazsa da en iyi tercih XG2405 gibi duruyor.
 
AOC Alıyorum o zaman.
Aklımda oluşanlar böyle.




 
Biri IPS biri VA Eğer çok oyun oynuyorsan IPS tercih et. Renk kalitesi bakımından çok fark var MSI diye sazan gibi atlamayın hemen. 1080p 144Hz 1ms monitör olarak AOC 24G2U veya ViewSonic XG2405 Tercih et en iyileri onlardır. Zaten film dizi izleyene IPS varken VA öneriyorsanız siz monitör konularına yorum yapmayın hocam.

sRGB olarak da bit olarak da MSI daha iyi seçenekler sunmuş G241 modelinde. Ben markası MSI, o yüzden alın diye bir yorum yapmadım, yaptığınız şey iftiradan başka bir şey değil. Bulamazsın o fiyata kavisli. VA monitörlere bakabilirsin ama istediğin renk kalitesini alamazsın, bence düz al.

Artı; VA monitör ile IPS arasında renk kalitesini Ferrari Ford diye kıyaslamanız içler acısı. VA panelin de kendisine göre artıları vardır IPS panelinde. Ama renk kalitesi bakımından IPS olağanüstü şeyler önümüze koymuyor, VA panelin renk kalitesi de gayet güzel. IPS Siyahları daha grimsi gösterir ve ışık sızması sorunu oluşabilmektedir. Kontrast olarak VA, IPS'ten yaklaşık 3 kat daha iyi bir oran sunmaktadır. Görüldüğü üzere ikisi de Volkswagen Golf'tür, birisi mazotlu birisi benzinli.
 
Sanırım aklınız yerinde değil, en yakın vakitte kendinize gelmenizi umuyorum. sRGB olarak da Bit olarak da MSI daha iyi seçenekler sunmuş G241 modelinde. Ben markası MSI, o yüzden alın diye bir yorum yapmadım, yaptığınız şey iftiradan başka bir şey değil. 2 kişi de beğenmiş :D sonra neden Technopat diğer formlarda eleştiriliyor.

Burada önemli olan hem film izleyip hem de yoğun bir şekilde oyun oynayan birine IPS varken VA panel göstermeniz. Bu cidden saçma bir şeydir. Aa bu daha şık hem bak 8 bitmiş, ben bunu alayım olmuyor maalesef.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı