1800 TL Monitör Önerisi

bayrat

Hectopat
Katılım
30 Mart 2020
Mesajlar
60
Arkadaşlar.
AMD Ryzen ™ 5 2600 3.4GHz, RX570 8 GB, 8 GB RAM, 240GB SSD'li masaüstü PC'ye sahibim. Bunun için monitör almak istiyorum. PC kullanım amacım evde kişisel kullanım. Görüntü netliği benim için çok önemli. 24-27 inc arasında ince ekranlı bir monitöre ihtiyacım var. Tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Çünkü markaları ve modelleri pek tanımıyorum. Bu arada bütçe 1000-1800 TL arası. Haberimiz olmayan kampanyalar falan varsa yazarsanız sevinirim. Şimdiden iyi bayramlar.
 
Kendinize uygun panel tipini seçmenizi öneririm. Öncelikli olarak VA mı IPS mi TN mi seçimini yapıp sonrasında model bazında araştırmalara devam edebilirsiniz. Bildiğim ve kullananların çok memnun olduğu farklı panel tiplerine sahip iki monitör önerebilirim.

AOC 24" C24G1 (VA) ve AOC 23.8" 24G2U (IPS) güzel modellerdir. İleride kendime C24G1 almayı düşünüyorum. Şu an Samsung 72Hz Curved VA kullanıyorum ve bir sonraki monitörümde de VA panel tipini tercih edeceğim.
 
IPS en canlı ve düzgün renkleri veren paneldir ama bunun yanı sıra ışık sızması ve gecikme problemleri vardır. Hikaye tarzı oyunlar ve film izleyenler için çok idealdir.

VA panel ise IPS'e yakın bir renk ile daha düşük gecikme sürelerini bir arada sunan bir panel. Çok ciddi olmayan rekabetçi oyun oynayan ama renkleri düzgün canlı isteyenler için iyi bir tercih.

TN panel ise renkleri diğerlerine göre daha az canlı ve düzgün ama gecikme sureleri cok düşük hızlı monitörlerdir. Profesyonel oyuncular veya ciddi oyuncular tercih eder.

Genel olarak hangi tip kullanciilarin tercih ettiğini yazdım ama bu demek olmuyorki IPS ile rekbetci oyun oynanmaz tabikide oynanır. Ben 10 yıldır TN panel kullanıyorum. Filminden oyununa videosuna herşey için kullanıyorum. Bir sıkıntım yok. Kısaca paneller böyle.
 
çok teşekkür ederim. şimdi anladım. IPS üzerine yoğunlaşacağım.
Arkadaşlar tavsiyelerinize göre AOC 23.8" 24G2U (IPS) monitöre karar verdim. Fakat Ekran kartım Astock RX570 8 G dir. bu ekran karı 144 hz de sorun çıkarırmı. ? Yada daha düşük herz li bir monitor mü almalıyım. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı