1800 TL Sistem Toplama

Hüseyin Bykl

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni sistem bilgisayar toplamaya karar verdim. Şuan bilgisayarımın anakartı ve RAM'ı arızalı ve hemen yeni toplayayım dedim. Fazla teknik konularda bilgim yok. İnternette de bir böyle bir şöyle yazıyor. Bir de Technopat okuyucularına paylaşayım dedim.

Adsız.png

Şimdi buraya kadar bilgilerim ve söylenenler üzerine topladım. Söyle sorun var suanda bende Amd FX 6300 işlemci var ve işlemcim ile uzun süre devam etme hayallerim var. Anakartı ona göre aldım ama elbet değiştirecem üst model veya son modele geçerken AM3 soketli oldugundan problem çıkarır mı? O konu hakkında bilgi almak isterim.
Geçelim sorularıma.
1- Anakart nasıl işlevli ve iyi midir? Parasını hak eder mi? Asus markalı da önerdiler ama ekran kartını MSI alacagımdan dolayı MSI seçtim.
2- RAM 2x4 Dual Gskill, tek modül 8 GB daha işlevli midir? 1866 mhz anakart destekliyor mu bir de?
3- Şimdi ekran kartı nvidia ve Amd radeon arasında kaldım. Radeon r9 4 GB 256 bit, Nvidia ise 4 GB 128 bit. Hangisi FPS ve kullanış performansı bakımından daha işlevlidir ve MSI modelleri mi iyi yoksa Asus mu?

Suanda aklıma takılanlar bunlar, şimdiden teşekkürler.

AMD ekran kart modelleri Nvidia rakiplerine göre biraz daha yüksek performans veriyor. Mesela GTX960'ın rakibi R9 380 daha yüksek performans verir. Ekran kartı konusunda MSI, Asus veya Sapphire olması pek bir fark yaratmaz, ucuz olanı al derim. Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 XMP Ram Bu Ram'i öneririm XMP özelliği var yani Bios'tan overclock yaparak belleğin MHz değerini yükseltebilirsiniz.

AM3 soket eski bir soket. Madem elinde Fx6300 var kullanmaya devam et fena işlemci değil. Bu arada gtx960 alacağına R9 380 almalısın. Aynı fiyata daha iyi performans veriyor :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı