180k sıralama ile bilgisayar mühendisliği okunur mu?

JessePinkMan09

Picopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
262
Sınav hiç beklediğim gibi geçmedi ve böyle bir sıralama elde ettim. Fırat Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi gibi birkaç yerde bilgisayar mühendisliği geliyor. 1 yıl kaybetmeyip gidip oralarda okunur mu yoksa öyle yerlerde okumak garanti işsizlik mi? Bu sektörde "Kendini geliştiren aç kalmaz." diye bir laf var. Yurt dışı ya da burada iyi maaşla yazılımcı olan kim varsa hepsi Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ vs. yerlerden mezun. Kötü bir yerde okuyup şu an iyi paralar kazanan görmedim ben. Forumda böyle biri var mı?

Senede on binlerce mezun veren bu bölümde böyle üniversitelerde okumak mantıklı mı? "Kendini geliştirip" burada veya yurt dışında güzel paralar kazanılabilir mi yoksa geleceği riske atmayıp daha güzel bir üniversite için 1 yıl daha mı hazırlanmalı?
 
1 sene daha hazırlanmak yerine 2 senelik bilgisayar bölümü yazıp DGS ile İTÜ gibi bir üniversiteye de gidebilirsiniz. Garanti veremiyorum.
 
Bence riske girmeye gerek yok. Günümüzde işe alırken artık Boğaziçi ODTÜ, İTÜ rakiplerinizden bir adım öne geçiriyor. Eskisi gibi Boğaziçi okumuş hemen alalım kafası bitti. Bu üniversitelerde okutulan ders aynı biraz hoca üniversite gelişmişlik düzeyi vb. dolayı daha iyi. Bana göre tabii yanlış düşünüyor da olabilirim.
 
1 yil hazirlan ama saglam yer kazanabileceksen hazirlan.
180k yerine 100k elde edeceksen hazirlanma. Top yerler olmadiktan sonra digerleri arasinda cok fark yok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı