185/60/15 yaz lastiği tavsiyesi

CoLdWin

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2015
Mesajlar
780
Makaleler
3
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba kolay gelsin. 2010 Fiat albea aracıma lastik araştırması yapıyorum. Üzerinde bulunan kışlık lastikleri değiştirme vakti geldi. Arabayı hemen hemen yeni aldığım için yaz lastiğim maalesef yok. Çok araştırma yapıyorum, bakıyorum ama hep kararsız kalıyorum. 700-800 TL bandında, yol tutuşu olsun yakıt tasarrufu olsun sessizliği olsun önerebileceğiz veya kullanıp da tavsiye edebileceğiniz lastikler var ise bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba, belirlediğiniz bütçe aralığında Petlas lastikleri var ki benim asla kullanmayacağım lastiklerdir. Kuru veya ıslak yol tutuşları berbat ötesi. Bütçenizi biraz daha artırabilirseniz daha iyi lastikler mevcut.

Benim tavsiyem Falken Ziex ZE310 ecorun. Islak ve Kuru yollarda yol tutuşu, yakıt performansı çok iyi derecelerde. Premimum lastiklerde iste direk olarak ilgilenebileceğiniz lastikler ise Continental Eco Contact 6 ve Bridgestone Turanza T005. Premimum lastik seçiminizde bu iki marka/model sizi asla üzmez. Özellikle 185/60/R15 ölçülerde Bridgestone Turanza T005'in ADAC testinde en iyisi olduğu belirlendi.

Lastik yorumlarına bakabileceğiniz siteler mevcut. Yorum yapanlardan kendi lastik ölçülerinize ait kişilerin yorumlarını takip edebilirsiniz.
 
Tavsiyeniz için teşekkürler. Yaz lastiği olarak Dunlop 84t SP Touring aldım. Gayet memnunum. Özellikle ıslak yolda gerçekten beni çok tatmin etti. Sessizlik ve yol tutuşu bakımından çok beğendim.
 

Geri
Yukarı