19 Saat Boyunca PC Başında Oyun Oynayan Genç Hayatını Kaybetti!

11.jpg


Çin’de bir internet kafede 19 saat boyunca bilgisayarın başından kalkmayarak World of Craft oynayan genç hayatını kaybetti.

İnternet kafenin güvenlik kamerasında hayatını kaybeden gencin, önce şiddetli bir şekilde öksürdüğü tespit edilmiş. Kendisi gibi aynı internet kafede olan arkadaşlarının verdiği bilgilere göre 24 yaşındaki Wu Tai, şiddetli öksürüklerin ardından inleyerek koltukta yığılı kalmış. Ayrıca gencin şiddetli öksürükle birlikte ağzından kan geldiği de görülmüş.

Olay yerine gelen polis sözcüsünün ifadesine göre gencin ölüm nedeninin otopsi sonucunda belli olacağı, fakat ölümüne çok büyük olasılıkla bilgisayar başında uzun saatlerce oyun oynamasının neden olduğunu belirtildi.

22.jpg




Uzak Doğu ülkelerinden daha önce buna benzer ölüm haberleri almıştık. Oyun oynamak çok eğlenceli, buna biz de katılıyoruz, fakat bu kadar uzun süre bilgisayar başında kalmanın ne kadar tehlikeli sonuçlar doğuracağını da acı bir şekilde görmüş olduk.

33.jpg


Kaynak: www.telegraph.co.uk: The Telegraph - Telegraph online, Daily Telegraph, Sunday Telegraph - Telegraph
 
@33452161, benim hiç kalkmadan 24 saatin üzerinde geçirdiğim de oldu. Kalktığımda çok kötüydüm ancak ölümüme sebep olmadı. Dediğim gibi bu tarz ölümlerin altında farklı sebepler oluyor genelde.
Sana olmadı, ben 1.5 saat baktım gözümü hastanede açtım😉 Epilepsi hastalığını araştırarak başlayabilirsin. Bende epilepsi olmamasına rağmen krize soktu. MR, EEG gibi testlerin hepsi normal çıktı, doktor ilaç yazmadı ancak olan oldu işte. Normal insanların da başına gelebiliyor bünyeye bağlı olarak. Bana da hayatımda 2 defa oldu sadece. 1 kere olmaz 2 kere olmaz gerekli şartlar sağlanır 3.de öteki tarafı deneyimlersin, belli olmaz. Bir çok etmenin birleşmesi lazım zaten dediğim gibi. Kafein gibi doğrudan beyni etkileyen maddeler, yorgunluk ve aşırı stres başı çekiyor tetikleyicilerden.
 
@Shimada Sensei, geçmiş olsun. Farklı bir hastalığınız var mıydı?
Hastalığım yok, yapılan ve şüphe edilen tüm testler 2 defa normal çıktı. Uzman doktorun bizzat sözleri bunlar "suyunu çıkarırsa normal insanlar bile bu tarz nöbetler yaşayabilir. Karanlıkta uzun süre bakmamaya çalış, aşırı kafein tüketimin varsa azalt" tarzı yazdığım önerilerde bulundu ve gönderdi. Bir kez daha olursa normalden az dozla ilaca başlarız falan dedi. Ben de gece sabaha kadar 9-10 saat R6 oynadığım zamanları bilirim, bir şey olmazdı ama 1.5 saat oynadım gittik. Ne zaman nasıl olacağı belli olmuyor, beyin bu işte. Zorlamamaya çalış. İlaçlı tedaviye başlarsan başın ağrır. Bilgisayar dışında disko tarzı yanıp sönen veya renk değiştiren güçlü ışıklar da bu konuda tehlikeli mesela.

2 kuzenime doğrudan epilepsi teşhisi konuldu, onların testlerde belli olmuş kabak gibi. Kız 2 gün oruç tuttu 3. gün hastanelik oldu mesela. Sadece bilgisayar da değil dediğim gibi açlık, stres, yorgunluk bir çok şey aslında beyni kötü anlamda tetikleyip zorluyor. Genetik olabilir belki benimki, bilmiyorum ama dediğim gibi yapılan beyin testlerinin her biri normal çıktı.
 
@Shimada Sensei, anlıyorum. Dediğim gibi uzun bir süre bakmak zaten sağlıklı değil ama günümüz şartlarında insanlar birbirine güvenemiyor, herkes çok yalnız. Dolayısıyla bilgisayar kullanımı da artmış oluyor.
 
@Shimada Sensei, anlıyorum. Dediğim gibi uzun bir süre bakmak zaten sağlıklı değil ama günümüz şartlarında insanlar birbirine güvenemiyor, herkes çok yalnız. Dolayısıyla bilgisayar kullanımı da artmış oluyor.
Dikkatlice arttır o kullanımı🙂 Doktorun önerileri:
  • Kafeinden uzak dur, özellikle bilgisayar veya gece kulübü tarzı tetikleyiciler karşısında.
  • Karanlık ortamlarda yine tetikleyiciler kullanmamaya çalış.
  • Açken, yorgunken kullanmamaya çalış.
  • 1-1.5 saatte bir 10-15 dakika gibi kısa molalar verip her türlü ekrandan uzaklaş, kafa dinle.
Ayrıyeten dediğim gibi stres de kötü etkiler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı