Psyduck17
Hectopat
Daha fazla
@Görkem Umut hocam - vermişsin ama, her ne kadar eğitimin çok önemli olduğunu savunan ve eğitim ile her türlü motorla başlanabileceğini düşünen biri olarak, yaş konusunda bu arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorum. Devlet bile hiç motora binmemiş birisinin 35kw üzeri motor kullanmak için en az 24 yıllık yaşam tecrübesi olması gerektiğini düşünüyor. Bunlar hep tecrübeyle sabit.Daha trafikte motorun nerede duracağını bilmiyorsun ve 700-1000 mi almayı düşünüyorsun) Hadi seni geçtim de masum bir insanın canını yakarsın eğer orada sen de ölmezsen bir ömür boyu vicdan azabı yaşarsın. Ki o makineler, Altın Elbiseli Adam'ın dediği gibi kafanı vücudundan koparır ne olduğunu anlayamazsın. Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.
Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez. Biri 20 bin KM demiş ki o bile çok az en az 50 bin KM yol yapıp, bir yandan da yaşınızın olgunlaşması gerektiğini bekleyin. O yandan kız geçince gaza basarım, motorum şekil yanda bir BMW görünce gazı açıp geçeyim adama motoru saplayayım diye kafa yapısında olacaksın, gireceğin ilk virajda ikiye bölünürsün.
Bu arada pardon ilk viraj demişim büyük ihtimal gazı açtığın gibi motoru kafanda bulacaksın. Eğer şanslıysan da viraja kadar 1-2 dakika daha yaşarsın.
Melela şuna kesinlikle katılıyorum. Gençlik böyledir. Bunları mahallenin cgcilerinde çok görüyoruz. Hatta tekere kalkıp cgyi bile kafasına geçirenleri bile gördük.Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.
Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez.
Zaten buradaki aslında en önemli faktör yaş. 19 yaşındaki birinin aklı ile 25 yaşındakinin 30 yaşındakinin 35 yaşındakinin aklı bir değil. 19 yaşındasın ya kanın kaynıyor. Argo tabirler var ama bir şeyin yarışına girmek isteyecek orada. Ya bin tane ihtimal var, bir kız gelir kaç basıyor bu der, biri gelir gel kapışalım der bin tane ihtimal var. Gerçekten olgunlaşmadan bir de tecrübe edinmeden kesinlikle sürülmemesi gerekiyor arkasından ailesi dizini döver. Motor bilinçli kullanıldığında çok güzel alet, sana özgürlüğü tattırır ama o kontrolü kaybedersen en iyi ihtimal ile kırık kemiklerle ödersin. 19 yaşındaki birinin kesinlikle 1000 CC ile başlamaması gerektiğini düşünüyorum. İnanılmaz tehlikeli olabilir. Motorun arkasına aldığı arkadaşı korkutayım diye gaz bile açtığında her şey bir anda kaosa, kabusa dönebilir. Ben de 19 yaşında bir sürü şey yaptım arkadaşlarla bana bir şey olmaz kafası o yaşlarda var. Sonunu hesap edemiyorsun.Biraz uzun anlattım ama durum bu. Ben de insanın olgunlaşmadan yüksek cc kullanmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Hele bir de evlendiğin zaman ya da çocuğun olduğu zaman iyice akıllanıyorsun. Kaybedecek çok şeyin oluyor.
hybrid teknolojisini sen duymadın galiba. Dünyada senin anlattığın gibi çalışan bir hybrid teknolojisi yok. Troll mesaj atacaksan önce araştır öğren, sonra at. Bu kadar çiğ yalanlar yenmiyor.elektrik bitince istop ediyor.
ama sen hybrid teknolojisini duymadın galiba:d
Daha trafikte motorun nerede duracağını bilmiyorsun ve 700-1000 mi almayı düşünüyorsun) hadi seni geçtim de masum bir insanın canını yakarsın eğer orada sen de ölmezsen bir ömür boyu vicdan azabı yaşarsın. Ki o makineler, altın elbiseli Adam'ın dediği gibi kafanı vücudundan koparır ne olduğunu anlayamazsın. Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.
Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez. Biri 20 bin km demiş ki o bile çok az en az 50 bin km yol yapıp, bir yandan da yaşınızın olgunlaşması gerektiğini bekleyin. O yandan kız geçince gaza basarım, motorum şekil yanda bir BMW görünce gazı açıp geçeyim adama motoru saplayayım diye kafa yapısında olacaksın, gireceğin ilk virajda ikiye bölünürsün.
Bu arada pardon ilk viraj demişim büyük ihtimal gazı açtığın gibi motoru kafanda bulacaksın. Eğer şanslıysan da viraja kadar 1-2 dakika daha yaşarsın.
Modern ülkelerde genellikle a sınıfı ehliyet almak için en azından 2 sene boyunca A2 sınıfı ehliyet sahibi olmanız gerekiyor ve başka hiçbir şekilde bu ehliyeti alamıyorsunuz. Yaşınız 50 bile olsa doğrudan a sınıfı vermiyorlar ve a sınıfı ehliyetiniz varsa da dönüştürdüğünüzde A2 olarak geçebiliyor. Ne kadar güçlü araçlar kullanabileceğinizi buradan hesaplayabilirsiniz. 19 yaşında olduğunuz ve Türkiye'de yaşadığınız için zaten en fazla A2 alabiliyorsunuz. Ehliyeti alıp 2 sene beklemekle ya da 24 yaşına girerek a sınıfı almak mümkün oluyor. Tecrübeniz olmadan da öyle hızlı araçları kullanırsanız muhtemelen heyecanla ve fark etmeden 250 km/h hızlara çıkarsınız. Yolunuz da karakolda, mezarlıkta veya hastanede biter.
Hocam mesajınızı yeni gördüm. Cevap vereyim; A sınıfı ehliyet için 24 yıllık yaşam tecrübesine gerek yok. 18'inde ehliyet alıp 20 yaşında A sınıfı ehliyet sahibi olabiliyorsun. En az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet tecrübesi istiyor sadece. Arkadaşın yaşı da buna müsait olacak ki o zamana kadar da motosiklet kullanacağı için eğer eğitim ile başlarsa başlayamayacağı motorun olmadığı görüşünün arkasındayım hala.@Görkem Umut hocam - vermişsin ama, her ne kadar eğitimin çok önemli olduğunu savunan ve eğitim ile her türlü motorla başlanabileceğini düşünen biri olarak, yaş konusunda bu arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorum. Devlet bile hiç motora binmemiş birisinin 35kw üzeri motor kullanmak için en az 24 yıllık yaşam tecrübesi olması gerektiğini düşünüyor. Bunlar hep tecrübeyle sabit.
Bu dediğini ben de savunurum. Burada haklısın ancak benim dediğim durum şu;Hocam mesajınızı yeni gördüm. Cevap vereyim; A sınıfı ehliyet için 24 yıllık yaşam tecrübesine gerek yok. 18'inde ehliyet alıp 20 yaşında A sınıfı ehliyet sahibi olabiliyorsun. En az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet tecrübesi istiyor sadece. Arkadaşın yaşı da buna müsait olacak ki o zamana kadar da motosiklet kullanacağı için eğer eğitim ile başlarsa başlayamayacağı motorun olmadığı görüşünün arkasındayım hala.
Ben hayatım boyunca bir kere bile motosiklete oturmamış birisi olarak 25 yaşında NC750 ile motosiklete başlayıp 1. senemin sonunda V2'ye yükselttim. Bu süreci ben harika olduğum için hızlandırmadım, 1 yıllık motosiklet eğitimime 6 tane Zafer Akçay ve onun eğittiği eğitmenlerin eğitimlerini sığdırdığım için başardım. Aynı şey bu arkadaş için de geçerli olacak ki onun motosiklet tecrübesi, A sınıfı bir motosiklete geçtiği zaman benim başladığım zamana göre tam 2 yıl farkla başlamış olacak.
Eğitimini düzgün yaparsa, eğitmenlerin verdiği sürüş ödevlerini gerçekten hakkını vererek yaparsa bize 1 sene sonra M1000XR sürüyorum şurada bunu yaptım burada bunu yaptım diye video atacak hale gelir.
Buradaki nüans bu. Başlangıç motoru. İlk tecrübe. 2 yıl A2 seviyesinde motor kullandıktan sonra aldığı motor başlangıç motoru olmuyor. Cc yükseltmiş oluyor. Ben burada ilk motor, ilk tecrübe, ilk heyecandan bahsediyorum. Çünkü takdir edersin ki bu konunun başlığı;Devlet bile hiç motora binmemiş birisinin 35kw üzeri motor kullanmak için en az 24 yıllık yaşam tecrübesi olması gerektiğini düşünüyor.
Haklısınız.Buradaki nüans bu. Başlangıç motoru. İlk tecrübe. 2 yıl A2 seviyesinde motor kullandıktan sonra aldığı motor başlangıç motoru olmuyor. Cc yükseltmiş oluyor. Ben burada ilk motor, ilk tecrübe, ilk heyecandan bahsediyorum. Çünkü takdir edersin ki bu konunun başlığı;
Aynen öyle.Konuyu çok dağıttım sanırım ama asıl demek istediğimi anlattığımı düşünüyorum. Özetle, 2 yıl a2 seviyesinde motor kullandıktan sonra alınan 1000cc başlangıç motoru olmuyor. Belirli bir tecrübeye sahip olarak cc yükseltmek oluyor.
Hocam siz ikarus sendromundan muzdaripsiniz öyleyse...Ben 34 yaşındayım ve geçmiş yaşantıma baktığım zaman, ilk araba veya motor kullanmaya başladığım zamanlarda daha çılgın kullanıyordum. Otomobilde ileri sürüş teknikleri eğitimi aldıktan sonra daha büyük bir cesaretle daha çılgın sürmeye başlamıştım. Defansif sürüşü, kontrayı, heel and toeyu öğrendiğim zaman gençliğin verdiği o heyecanla eğitimsiz halimden daha hızlı kullanıyordum. Bir kaç büyük kaza atlattım ama çok şükür hiç gerçek bir kaza yapmadım. Motosiklette durum daha kritik. Şunu söyleyebilirim, evlendikten sonra çok olgunlaşıyor insan. Artık hem motorda, hem de arabada oldukça sakin kullanıyorum.
İlk eğitim aldığım zamanlarda biraz öyle oldu. Bir kaç kıl payı kurtulmadan sonra yaptıklarımdan ders alıp tamamen defansif sürmeye başladım. Özellikle dediğim gibi evlendikten sonra iyiece sakin kullanmaya başladım. Etrafımda hiç bir araba ve yaya yoksa yine ufak yaramazlıklar yapıyorum ama trafik içerisinde oldukça sakin olmaya ve defansif sürmeye çalışıyorum.Hocam siz ikarus sendromundan muzdaripsiniz öyleyse...