19 yaşında 1000 CC ile motora başlanılır mı?

luudipieones

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar. 19 yaşındayım motor almayı düşünüyorum yakın zamanda. Aşırı ilgi duyuyorum birkaç modele göz attım, bunlar ortalama 700CC makineler ama motor deneyimim yok. Yani bindim ama tek başıma sürüşe çıkmadım. En son bir Ducati'ye denk geldim. 1000CC'lik naked bir motor. Aşırı hoşuma gitti. Asıl sormak istediğim sizce 1000CC ile başlanılır mı? Herkesin fikrini merak ediyorum. Başka hevesi olan kardeşlerim varsa onlar için de güzel bir yazı olur umarım. Keyifli günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
18 yaşında A2 ehliyeti almadıysanız, şu anda A2 alsanız bile en erken 21 yaşında A sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Düşündüğünüz makineler A2 sınırının üstünde. Süremezsiniz zaten.

Asıl soruya gelecek olursak da, eğitim alırsanız o gördüğünüz 1000CC Ducati ile bile motor sürmeye başlayabilirsiniz.

Hiç kullanmamış birine 1000'lik motor sürdürmek ölüme sürmek gibi bir şey olabilir. Yukarıdaki arkadaşlar gibi zaten a ehliyet alamazsın. Eğitimlerle kendini destekler yeni başladım bilinciyle sürersen evet başlanabilir. Şu anda yüksek CC makineler bir sürü özellik ile birlikte geliyor. Motorun gücünü kısacak modlar bile mevcut anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse. En düşük seviyeye alıyorsun motor 400CC gücünde oluyor örneğin. A2 ehliyetini al bütçe el veriyorsa ikinci elde bir MT-25 al bak keyfine.

Yanlış bilgi. Hacmi büyük motorlu motoskiletler kullanmak için böyle bir gereksinim/zorunluluk yoktur.
Arkadaşlar selamlar. 19 yaşındayım motor almayı düşünüyorum yakın zamanda. Aşırı ilgi duyuyorum birkaç modele göz attım, bunlar ortalama 700CC makineler ama motor deneyimim yok. Yani bindim ama tek başıma sürüşe çıkmadım. En son bir Ducati'ye denk geldim. 1000CC'lik naked bir motor. Aşırı hoşuma gitti. Asıl sormak istediğim sizce 1000CC ile başlanılır mı? Herkesin fikrini merak ediyorum. Başka hevesi olan kardeşlerim varsa onlar için de güzel bir yazı olur umarım. Keyifli günler dilerim.

MT-09 2025 alırsan daha iyi olur. Teknoloji olarak üst düzeye ulaşmış durumda. 14 yaşında çocuğa versen kullanır o derece kolay bir motosiklet haline geldi. Lift Control SLI'de Control traction Control motor gücü kısma ve arttırma otomatik vites vs bir sürü sürüş destek sistemi var. Başlangıç için tavsiye ederim. 1000CC'ler en az 20 bin km tecrübe ve iyi bir eğitim/teknik öğrenimi gerektiriyor ki kontrol edebilesin. Zira artık onlar motosikletlerin Ferrari'si oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı