19 yaşında 1000 CC ile motora başlanılır mı?

MT-09 2025 alırsan daha iyi olur. Teknoloji olarak üst düzeye ulaşmış durumda. 14 yaşında çocuğa versen kullanır o derece kolay bir motosiklet haline geldi. Lift Control SLI'de Control traction Control motor gücü kısma ve arttırma otomatik vites vs bir sürü sürüş destek sistemi var. Başlangıç için tavsiye ederim. 1000CC'ler en az 20 bin km tecrübe ve iyi bir eğitim/teknik öğrenimi gerektiriyor ki kontrol edebilesin. Zira artık onlar motosikletlerin Ferrari'si oluyor.
Mt09 ile 1000cc bir makinanın farkı yok. Mt09da çok asi, çok çılgın giden bir makine. Bunun yanında zaten motora alışana kadar değil, motora alıştıktan sonrası daha tehlikeli. Hem hızlı, hem kolay kullanılan motor çok kolay can alır. Ben artık bu motoru öğrendim, çok güzel sürüyorum özgüveni çok tehlikelidir.

Yaşınız bile a ehliyet almaya yetmiyor. Nasıl başlamayı düşünüyorsunuz? Altında kalırsınız hem o makinenin.

Hocam 2 sene gibi bir süreci kastediyorum aslında yakından kasdım buydu. Sadece aşırı ayrıntıya girip uzatmak istemedim. Açıkçası bu süreçte üstesinden gelebileceğimi düşünüyorum. Görüşünüzü merak ediyorum iyi günler.

Kesinlikle hayır. 250CC neyine yetmiyor ki?

Düşünmüştüm ama 250CC aldıktan sonra 700CC gibi seviyelere çıkmak için ekstra bütçe ayırmak vesaire istemedim. Sat-üstüne koy al fikride pek mantıklı gelmiyor. Geçiş sürecini de pek uzun tutmak istemiyorum açıkçası bir yerden sonra 250CC yetersiz gelir diye düşünüyorum. Ekstradan bu görüşüm için fikrinizi dinlemek isterim iyi günler.

18 yaşında A2 ehliyeti almadıysanız, şu anda A2 alsanız bile en erken 21 yaşında a sınıfı ehliyet alabilirsiniz. Düşündüğünüz makineler A2 sınırının üstünde. Süremezsiniz zaten.

Asıl soruya gelecek olursak da, eğitim alırsanız o gördüğünüz 1000CC Ducati ile bile motor sürmeye başlayabilirsiniz.

Biraz araştırdım dediğiniz şeyi fark ettim A2 alıp zamanı gelince a ehliyet almak şu an için en mantıklı seçenek olmalı. Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Hocam yeterli bulsaydım 250CC için öneri isterdim. Yine de teşekkürler.

Son düzenleme:
Hiç kullanmamış birine 1000'lik motor sürdürmek ölüme sürmek gibi bir şey olabilir. Yukarıdaki arkadaşlar gibi zaten a ehliyet alamazsın. Eğitimlerle kendini destekler yeni başladım bilinciyle sürersen evet başlanabilir. Şu anda yüksek CC makineler bir sürü özellik ile birlikte geliyor. Motorun gücünü kısacak modlar bile mevcut anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse. En düşük seviyeye alıyorsun motor 400CC gücünde oluyor örneğin. A2 ehliyetini al bütçe el veriyorsa ikinci elde bir MT-25 al bak keyfine.

Hocam o konuda haklısınız ama ilgi duyduğumu fark ettim sizin de dediğiniz gibi iyi bir eğitimle kolayca üstesinden gelinebiliceğini düşünüyorum. Belli bir seviyede aprilla RS660 iyi bir seçenek olur diye düşünüyorum.

Aynen efendim.

19 yaşında birisi için binlik makineye sigorta kaç alır çok merak ettim şuanda.
Ne kadar alır bilmiyorum açıkçası ama pek önemi yok.

MT-09 2025 alırsan daha iyi olur. Teknoloji olarak üst düzeye ulaşmış durumda. 14 yaşında çocuğa versen kullanır o derece kolay bir motosiklet haline geldi. Lift Control SLI'de Control traction Control motor gücü kısma ve arttırma otomatik vites vs bir sürü sürüş destek sistemi var. Başlangıç için tavsiye ederim. 1000CC'ler en az 20 bin km tecrübe ve iyi bir eğitim/teknik öğrenimi gerektiriyor ki kontrol edebilesin zira artık onlar motosikletlerin Ferrari'si oluyor.

Ducati Monster 937 naked düşünüyordum aslında. Aşırı hoşuma gitmişti ama boyut olarak küçük kalabilir. Mt 09'a daha ayrıntılı bakacağım öneri için teşekkürler. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Bu videoyu izlemenizi öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Biraz adrenalin benim için güzel olur hocam.

Otomatiği çıktı yeni. Hedef koyulabilir. :)

Biraz göz attım şık gürünüyor teşekkürler. Supersport öneriniz var mıdır acaba? İyi günler dilerim.

MT09 ile 1000CC bir makinenın farkı yok. MT09'da çok asi, çok çılgın giden bir makine. Bunun yanında zaten motora alışana kadar değil, motora alıştıktan sonrası daha tehlikeli. Hem hızlı, hem kolay kullanılan motor çok kolay can alır. Ben artık bu motoru öğrendim, çok güzel sürüyorum özgüveni çok tehlikelidir.

Hocam açıkçası dikkatliyimdir anlık gaza gelip kendimi tehlikeye atacağımı düşünmüyorum. Bileğime sahip çıktıktan sonra bir sorun olmaz diye düşünmüştüm.

Rica ederim. Eğitim ile ilgili farklı bir konu açarsanız oradan yardımcı olabilirim.

İyi fikir konu açayım bir ara. Size de haber vereceğim. Bildiklerinizi öğrenmek isterim. Her şey için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Hocam o konuda haklısınız ama ilgi duyduğumu fark ettim sizin de dediğiniz gibi iyi bir eğitimle kolayca üstesinden gelinebiliceğini düşünüyorum. Belli bir seviyede aprilla RS660 iyi bir seçenek olur diye düşünüyorum.

Aynen efendim.

Ne kadar alır bilmiyorum açıkçası ama pek önemi yok.

Ducati Monster 937 naked düşünüyordum aslında. Aşırı hoşuma gitmişti ama boyut olarak küçük kalabilir. Mt 09'a daha ayrıntılı bakacağım öneri için teşekkürler. İyi günler dilerim.
Ducatinin de yeni cikaninda guzel surus destek sistemleri var ona da bakilabilir ama 09dan daha pahaliydi diye hatirliyorum. Bu arada ben kendi mesajimda en az 20 bin km ve egitim teknik gerektiriyor derken kisisel dusuncemi paylasmistim ancak moderatorler ceza yazmis yani tabi ki oyle bir zorunluluk yok direkt gidip alabilirsin ama en azindan biraz tecrube ve egitim ile kontrol etmek daha kolay olur cunku baya guclu direkt tekere gelebilecek aletler ya da altindan kacabilir 2 saniyede 100 e cikar anlayamazsin vs vs bu yuzden soylemistim bilgin olsun.

Ducati'nin de yeni cikaninda guzel surus destek sistemleri var ona da bakilabilir ama 09'dan daha pahaliydi diye hatirliyorum. Bu arada ben kendi mesajimda en az 20 bin km ve egitim teknik gerektiriyor derken kisisel dusuncemi paylasmistim ancak moderatorler ceza yazmis yani tabii ki oyle bir zorunluluk yok direkt gidip alabilirsin ama en azindan biraz tecrube ve egitim ile kontrol etmek daha kolay olur cunku bayağı guclu direkt tekere gelebilecek aletler ya da altindan kacabilir 2 saniyede 100'e cikar anlayamazsin vs. Bu yuzden soylemistim bilgin olsun.

Hocam dediklerinizi anlamıştım aslına bakarsanız çok açıklayıcı buldum moderatörler neden ceza yazmış bilmiyorum yanlış bir şey yok ortada.

Daha trafikte motorun nerede duracağını bilmiyorsun ve 700-1000 mi almayı düşünüyorsun :)) Hadi seni geçtim de masum bir insanın canını yakarsın eğer orada sen de ölmezsen bir ömür boyu vicdan azabı yaşarsın. Ki o makineler, Altın Elbiseli Adam'ın dediği gibi kafanı vücudundan koparır ne olduğunu anlayamazsın. Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.

Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez. Biri 20 bin KM demiş ki o bile çok az en az 50 bin KM yol yapıp, bir yandan da yaşınızın olgunlaşması gerektiğini bekleyin. O yandan kız geçince gaza basarım, motorum şekil yanda bir BMW görünce gazı açıp geçeyim adama motoru saplayayım diye kafa yapısında olacaksın, gireceğin ilk virajda ikiye bölünürsün.

Bu arada pardon ilk viraj demişim büyük ihtimal gazı açtığın gibi motoru kafanda bulacaksın. Eğer şanslıysan da viraja kadar 1-2 dakika daha yaşarsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı