Psyduck17
Hectopat
Daha fazla
@Görkem Umut hocam - vermişsin ama, her ne kadar eğitimin çok önemli olduğunu savunan ve eğitim ile her türlü motorla başlanabileceğini düşünen biri olarak, yaş konusunda bu arkadaşın haklı olduğunu düşünüyorum. Devlet bile hiç motora binmemiş birisinin 35kw üzeri motor kullanmak için en az 24 yıllık yaşam tecrübesi olması gerektiğini düşünüyor. Bunlar hep tecrübeyle sabit.Daha trafikte motorun nerede duracağını bilmiyorsun ve 700-1000 mi almayı düşünüyorsun) Hadi seni geçtim de masum bir insanın canını yakarsın eğer orada sen de ölmezsen bir ömür boyu vicdan azabı yaşarsın. Ki o makineler, Altın Elbiseli Adam'ın dediği gibi kafanı vücudundan koparır ne olduğunu anlayamazsın. Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.
Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez. Biri 20 bin KM demiş ki o bile çok az en az 50 bin KM yol yapıp, bir yandan da yaşınızın olgunlaşması gerektiğini bekleyin. O yandan kız geçince gaza basarım, motorum şekil yanda bir BMW görünce gazı açıp geçeyim adama motoru saplayayım diye kafa yapısında olacaksın, gireceğin ilk virajda ikiye bölünürsün.
Bu arada pardon ilk viraj demişim büyük ihtimal gazı açtığın gibi motoru kafanda bulacaksın. Eğer şanslıysan da viraja kadar 1-2 dakika daha yaşarsın.
Melela şuna kesinlikle katılıyorum. Gençlik böyledir. Bunları mahallenin cgcilerinde çok görüyoruz. Hatta tekere kalkıp cgyi bile kafasına geçirenleri bile gördük.Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.
Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez.
Buna da çok katılmak istemiyorum aslında ama yine yaş faktörü devreye giriyor. Her ne kadar eğitimi de olsa o kaynayan kan ile o gaz açılıyor. Ben 18 yaşında B sınıfı ehliyet aldıktan sonra ileri sürüş teknikleri eğitimi aldıktan sonra daha bi deli kullanmaya başlamıştım. Yaş ilerledikçe şimdi o kadar sakin kullanıyorum ki kendime şaşırıyorum. Bu arada 34 yaşındayım. 15-16 yaşından beri trafikte araba kullanıyorum. 11 yaşından beri trafiğe kapalı alanda kullanıyorum. Takribi 30 yaşından sonra sakinlemeye başlıyor insan. Biraz daha mantık devreye giriyor bir şeyler yaparken. Eskiden gözümü karartıp yaptığım şeylerin şimdi yanında geçmiyorum.
Biraz uzun anlattım ama durum bu. Ben de insanın olgunlaşmadan yüksek cc kullanmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Hele bir de evlendiğin zaman ya da çocuğun olduğu zaman iyice akıllanıyorsun. Kaybedecek çok şeyin oluyor.