19 yaşında 1000 CC ile motora başlanılır mı?

Dostum neden herkes bu kadar kızgın? Yaşla değil tecrübeyle alakalı. Ama yaşın a sınıfı ehliyete yetmiyor ki?

Hocam mesajınızı yeni gördüm. Cevap vereyim; a sınıfı ehliyet için 24 yıllık yaşam tecrübesine gerek yok. 18'inde ehliyet alıp 20 yaşında a sınıfı ehliyet sahibi olabiliyorsun. En az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet tecrübesi istiyor sadece. Arkadaşın yaşı da buna müsait olacak ki o zamana kadar da motosiklet kullanacağı için eğer eğitim ile başlarsa başlayamayacağı motorun olmadığı görüşünün arkasındayım hala.

Ben hayatım boyunca bir kere bile motosiklete oturmamış birisi olarak 25 yaşında NC750 ile motosiklete başlayıp 1. senemin sonunda v2'ye yükselttim. Bu süreci ben harika olduğum için hızlandırmadım, 1 yıllık motosiklet eğitimime 6 tane zafer akçay ve onun eğittiği eğitmenlerin eğitimlerini sığdırdığım için başardım. Aynı şey bu arkadaş için de geçerli olacak ki onun motosiklet tecrübesi, a sınıfı bir motosiklete geçtiği zaman benim başladığım zamana göre tam 2 yıl farkla başlamış olacak.

Eğitimini düzgün yaparsa, eğitmenlerin verdiği sürüş ödevlerini gerçekten hakkını vererek yaparsa bize 1 sene sonra M1000XR sürüyorum şurada bunu yaptım burada bunu yaptım diye video atacak hale gelir. :)

Hocam peki 599CC olan bir motoru A2 ehliyeti ile sürebilir miyim hangi model diye düşünecek olursanız yazayım / aprilla RS660.

Hocam peki 599CC olan bir motoru A2 ehliyeti ile sürebilir miyim hangi model diye düşünecek olursanız yazayım / aprilla RS660.
Ehliyetler cc olarak değil motor gücü olarak sınırlıdır. A2 ehliyet için cc farketmeksizin 35kw üzeri motorları kullanamazsınız. Mesela yamaha xtz660 tenere 660cc olmasına rağmen a2 tarafından kullanılabiliyorken, zx4rr 400cc olmasına rağmen a2 tarafından kullanılamıyor.

@luudipieones süremezsiniz. 100 beygir çünkü.

Hocam kötü oldu bu CC önceliklidir diye düşünmüştüm internete baktım ama emin olmak için sorayım dedim.

Ehliyetler CC olarak değil motor gücü olarak sınırlıdır. A2 ehliyet için CC fark etmeksizin 35kW üzeri motorları kullanamazsınız. Mesela Yamaha XTZ660 tenere 660CC olmasına rağmen A2 tarafından kullanılabiliyorken, ZX4rr 400CC olmasına rağmen A2 tarafından kullanılamıyor.

Hocam A2 için birkaç motor önerisi verir misiniz?

RS 457 A2 uyumlu.

Güzel motor düşünülebilir hocam teşekkürler.

Motor kazam ile ilgili bir konu açtım. Onu okuduktan sonra yüksek cc almayı bir daha düşün.

Daha trafikte motorun nerede duracağını bilmiyorsun ve 700-1000 mi almayı düşünüyorsun :)) hadi seni geçtim de masum bir insanın canını yakarsın eğer orada sen de ölmezsen bir ömür boyu vicdan azabı yaşarsın. Ki o makineler, altın elbiseli Adam'ın dediği gibi kafanı vücudundan koparır ne olduğunu anlayamazsın. Üstelik 19 yaşındasın, 2 kız yanından geçse biraz şekil olsun diye açtığın gazın altında kalırsın.

Eğitim tabii ki önemli ama hiçbir eğitimde 0'dan başlayan biri 1000'lik motor sürecek seviyeye gelmez. Biri 20 bin km demiş ki o bile çok az en az 50 bin km yol yapıp, bir yandan da yaşınızın olgunlaşması gerektiğini bekleyin. O yandan kız geçince gaza basarım, motorum şekil yanda bir BMW görünce gazı açıp geçeyim adama motoru saplayayım diye kafa yapısında olacaksın, gireceğin ilk virajda ikiye bölünürsün.

Bu arada pardon ilk viraj demişim büyük ihtimal gazı açtığın gibi motoru kafanda bulacaksın. Eğer şanslıysan da viraja kadar 1-2 dakika daha yaşarsın.

Çok haklısın 250 CC az gelir diyor ama daha ehliyeti bile almamış 250 CC motorun bile yeni başlayan biri için yeterli olacağını yeterli olmasa bile trafiği öğrenmesine yardımcı olacağını anlamak gerekiyor. Eğitim ile ne kadar sürüş kabiliyetini geliştirsen bile trafikteki insanların ne yapacağını anlamak için onu tecrübe etmek lazım. Eğitim ancak tecrübe ile birleşince bir sonuç veriyor. Yüksek CC kullanan hiçbir aklı başında insan yeni başlayan birine 1000CC önermez.

Ölmek istiyorum, adrenalini seviyorum diyorsan zaten git Hayabusa al ama eski nesil 0 teknoloji olanlarından.

Hocam mesajınızı yeni gördüm. Cevap vereyim; a sınıfı ehliyet için 24 yıllık yaşam tecrübesine gerek yok. 18'inde ehliyet alıp 20 yaşında a sınıfı ehliyet sahibi olabiliyorsun. En az 2 yıllık A2 sınıfı ehliyet tecrübesi istiyor sadece. Arkadaşın yaşı da buna müsait olacak ki o zamana kadar da motosiklet kullanacağı için eğer eğitim ile başlarsa başlayamayacağı motorun olmadığı görüşünün arkasındayım hala.

2 yıllık bir tecrübe ve eğitim ile yapılabilir haklısınız. Direkt olarak 1000CC başlamak yine mantıklı olmaz bu 2 yıl içinde 200-400CC motorlarla trafiği deneyimlemek gerekir. Yoksa hala trafikteki arabaların ne yapacağını kestiremeyebilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı