1920X1080 çözünürlükte "uygun olmayan mod" uyarısını kaldırmak

Makaleler
1
Yer
Pripyat
Arkadaşlar elimde 1440X900 bir monitör var. HDMI kullanarak masaüstünde 1920X1080 çözünürlüğüne çıkabiliyorum. Ancak monitör 1440X900 olduğu için bu uyarıyı alıyorum. Monitörün tuşuna bastığımda gidiyor. Şimdi diyeceksiniz çözmüşsün sorununu. Buraya kadar tamam ama belirli aralıklarla (priz yüzünden olabilir bilemiyorum) monitörüm 1-2 saniyelik kapanıp açılıyor. Bu beni rahatsız etmiyor ama her kapanıp açıldığında bu uyarının çıkması rahatsız ediyor. Bu uyarıyı tamamen kapatmamın bir yolu var mı? Ekran kartım AMD Radeon R5 230.

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam iyi ama bunu ben konuda zaten yazdım. En fazla 1440x900 destekliyor. Ben 1920x1080 çıkartmakta sorun yaşamıyorum. Sadece bu uyarının görünmesi beni sorunum.

Aynı sorunu yaşayan bir sürü kişi gördüm. Ekranda siz 1080P görmüyorsunuz aslında zaten yoktan var edemezsiniz.

Aynı sorunu yaşayan bir sürü kişi gördüm. Ekranda siz 1080P görmüyorsunuz aslında zaten yoktan var edemezsiniz.

Hocam zaten sistem eski olduğu için oyunlarda 1080P ihtiyacı duymuyorum. Açabiliyorum ama sistem eski olduğu için kasıyor yani. Masaüstü çözünürlüğünü uyarı almadan yükseltebilsem yeterdi. Aslında dediğim gibi siz 1080P görmüyorsunuz demişsiniz ama benim kalite takıntım falan yok. Masaüstündeki simgeler ya da pencereler okunaklı ve küçük olsun istiyorum. Uyarıya katlanacağız artık.

Hocam zaten sistem eski olduğu için oyunlarda 1080P ihtiyacı duymuyorum. Açabiliyorum ama sistem eski olduğu için kasıyor yani. Masaüstü çözünürlüğünü uyarı almadan yükseltebilsem yeterdi. Aslında dediğim gibi siz 1080P görmüyorsunuz demişsiniz ama benim kalite takıntım falan yok. Masaüstündeki simgeler ya da pencereler okunaklı ve küçük olsun istiyorum. Uyarıya katlanacağız artık.

Ölçeklendirme ayarlarını değiştirmeyi denediniz mi? Bir de VGA kablosunun vidasını iyice sıkın.

Ölçeklendirme ayarlarını değiştirmeyi denediniz mi? Bir de VGA kablosunun vidasını iyice sıkın.
Denedim hocam. Malesef işe yaramadı. Priz değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer işe yaramazsa pes edeceğim artık. Birisi odanın ışığını açtığı zaman monitör 1-2 saniyeliğine kapanıp açılıyor ve uyarının gitmesi için monitörün herhangi bir düğmesine basmak zorunda kalıyorum. Monitör eski olduğu için bu uyarı sorununu çözebileceğimi düşünmüyorum. Elektrik ile ilgili olan soruna odaklanırım belki.
VSR desteklenmediği sürece sağlıklı şekilde arttıramazsınız çözünürlüğü. 1080 değil de 1920x1200 yapmayı deneyin son olarak. Yine olmazsa 1440x900 de masaüstü ölçekleme kısmını kullanın, madem küçük ikon istiyorsunuz bu işinizi görür en azından.
VSR desteği ekran kartına mı monitöre mi? 1920x1200 işe yaramadı malesef. Masaüstü ölçeklemeyi denemiştim ama yazılar okunamayacak kadar küçülüyor.

Denedim hocam. Malesef işe yaramadı. Priz değiştirmeyi düşünüyorum. Eğer işe yaramazsa pes edeceğim artık. Birisi odanın ışığını açtığı zaman monitör 1-2 saniyeliğine kapanıp açılıyor. Monitör eski olduğu için bu uyarı sorununu çözebileceğimi düşünmüyorum. Elektrik ile ilgili olan soruna odaklanırım belki.

Tesisatta bir sıkıntı var büyük ihtimalle benim odamda da kettle çalıştırınca RGB şeritlerin parlaklığı azalıyor. Voltaj dalgalanması deniyor buna ama tabi ki monitörün güç kaynağında da bir sıkıntı var.

Tesisatta bir sıkıntı var büyük ihtimalle benim odamda da kettle çalıştırınca RGB şeritlerin parlaklığı azalıyor. Voltaj dalgalanması deniyor buna ama tabi ki monitörün güç kaynağında da bir sıkıntı var.
Hocam bunun bir sürü sebebi olabiliyormuş. Sizin dediğiniz gibi tesisatta sorun olabilir ama belki prizden olma ihtimalide varmış. En kolay çözümden zora doğru gitmeyi düşünüyorum. Yoruyorum ama kusura bakmayın. Şöyle bir yöntem buldum. Bunu denersem ne gibi bir risk almış olurum bilginiz var mı?
Screenshot_2.png

Hocam bunun bir sürü sebebi olabiliyormuş. Sizin dediğiniz gibi tesisatta sorun olabilir ama belki prizden olma ihtimalide varmış. En kolay çözümden zora doğru gitmeyi düşünüyorum. Yoruyorum ama kusura bakmayın. Şöyle bir yöntem buldum. Bunu denersem ne gibi bir risk almış olurum bilginiz var mı?
Eki Görüntüle 605175

Bana saçma geldi ama denemekte fayda var.

Şunu deneyin o zaman. AMD sayfasında kartınızın adrenalin sürücüsünü desteklediği yazıyor.

Eki Görüntüle 604853

Yöntem 3: bir AMD tabanlı grafik kartı üzerinde özel bir çözüm ayarlama
  1. Windows masaüstünüze sağ tıklayın ve AMD Catalyst Control Center'ı seçin. Bilgi> Yazılım'a gidin . 2D sürücü dosya yolunu kopyalayın, daha sonra ihtiyacınız olacak.
  2. Ctrl + R tuşlarına basın, regedit yazın ve Tamam'a tıklayın.
  3. 2D sürücü dosya yolunda belirtilen kayıt defteri yoluna git
  4. 0000 klasöründe DALNonStandardModesBCD1 adlı bir kayıt defteri girdisini bulun. Sağ tıklayın ve düzenle'yi seçin ve sırayla aşağıdaki değerleri girin:
    • Çözünürlük genişliği. 1440 veya 0780
    • Çözünürlük yüksekliği. Örneğin. 1880 veya 0240
    • Dört sıfır
    • Monitörünüzün yenileme hızı. Örneğin 120 Hz için 0120 veya 60Hz için 0060.
Değerlerinizden herhangi birinde dört basamak yoksa, değerleri 0 ile devam ettirmeniz gerekir.

1. Tamam'a tıklayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bundan sonra, AMD Catalyst Control Center'dan özel çözünürlüğünüzü seçebilmeniz gerekir.

Kaynak: Windows 7, 8 veya 10'da Özel Çözünürlükler Nasıl Oluşturulur - k2rx.com
hocam merhabalar bende POWER COLOR HD5870 VAR dp ile 144 alıyorum ama monitör 240 hz bu yazdığınız olayı anlamadımm bir türlü çözümü bulamadım hiç bir yerde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı