1940'ların burger tarifi: Tadı çok iyi ve yapması çok kolay

mrhouse

Centipat
Katılım
2 Kasım 2022
Mesajlar
643
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda iki yöntem var. Birisi mangalda diğeri evde tavada yapma yöntemi. İlk evde nasıl yapılacağını gösteriyor. 2 ay önce gördüm videoyu o zamandan beri arada yapıyorum gerçekten tadı çok iyi ve çabuk hazırlayabiliyorsunuz. Videodaki tarifi birebir yapacaksanız size tavsiyem peyniri abartmayın. 5 peynir tavaya ekledikten sonra ekmeğin içinede 2 adet ekliyor. 5 peynir yerine 2 adet peynir eklemeniz yeterli. Ekmek için peynir kulanmayacaksanız 1 tane daha tavaya ekleyebilirsiniz (Aslında bu bile çok ben 5-6 adet soğan 300-400 gram kıyma ile yapıp 4 peynir atıyorum.) Peynir için kesinlikle Cheddar peyniri kullanmalısınız. Ben Sütaş'ın peyniri kullandım.

Ekmek için tost ekmeği kullanmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz ekmek olur ama ekmeği çıtır yapmanız lazım. Tava yerine tost makineside olur.

Malzemeler:
  • Kıyma
  • Cheddar peyniri
  • Soğan
  • Mayonez

Yapılışı:

Soğanları kare şeklinde doğrayıp tavada karemelize ediyorsunuz. Soğanlar karemelize olduktan sonra soğanları bir tabağa alıyorsunuz. Aynı tavaya yıkamadan altını biraz açıp kızdırdıktan sonra tavaya kıymayı ekliyorsunuz. Kıymayı pişerken parçalayıp küçük taneler hale getiriyorsunuz. Kıyma piştiğinde tavanın altını kısıp peyniri ekliyorsunuz. İsterseniz tavayı tamamende kapatabilirsiniz. Ardından soğanı ekliyorsunuz. Baharatları da kendi istediğiniz şekilde atabilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı