195.000 TL'ye 5080 sistem nasıldır?

Oyun için 9800x3D şu an 285K'nın önünde testlerde.

cpu.us - Cpu Resources and Information. erbenchmark.com/Compare/Intel-Core-Ultra-9-285K-vs-AMD-Ryzen-7-9800X3D/4173vsm2356328

İki farklı yerde farklı çıkmış ilk mesajda ki sistem de sadece işlemciyi değiştirsem nasıl olur?

cpu.us - Cpu Resources and Information. erbenchmark.com/Compare/Intel-Core-Ultra-9-285K-vs-AMD-Ryzen-7-9800X3D/4173vsm2356328

İki farklı yerde farklı çıkmış ilk mesajda ki sistem de sadece işlemciyi değiştirsem nasıl olur?

Bu gibi sitelere bakmayın çoğu zaman doğru sonuç alamazınız. YouTube'da karşılaştırma videolarını izleyin. 9800x3D, 285K'den oyun performansında çok daha iyidir. Ek olarak 32 GB RAM bile şu anda fazlasıyla yeterliyken 128 GB RAM aşırı gereksiz olmuş. 4 TB M2 gibi 128 GB RAM gibi gereksiz parçalardan kısarak 5090 almanız daha mantıklı olacaktır.

9800X3D vs 285K

RTX 5080 vs RTX 5090

CPU: 9800x3D
GPU: İnno3D 5090
Anakart: Gigabyte X870E Aorus Elite Wi-Fi7
Ram: XPG Lancer 2x16 32GB 6000MHz Cl30
SSD: Samsung 990 PRO 4TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution DF X 1650w
Kasa: NZXT H7 Flow

198k.

Bu gibi sitelere bakmayın çoğu zaman doğru sonuç alamazınız. YouTube'da karşılaştırma videolarını izleyin. 9800x3D, 285K'den oyun performansında çok daha iyidir. Ek olarak 32 GB RAM bile şu anda fazlasıyla yeterliyken 128 GB RAM aşırı gereksiz olmuş. 4 TB M.2 gibi 128 GB RAM gibi gereksiz parçalardan kısarak 5090 almanız daha mantıklı olacaktır.

9800X3D vs 285K

RTX 5080 vs RTX 5090

Yok hocam benim için gerekli yani üstüne ekleyip 5090 belki yapabilirim. Zotac ve Gigabyte alınır mı? Sormak istediğim işlemciyi ne yapmalıyım.

CPU: 9800x3D
GPU: İnno3D 5090
Anakart: Gigabyte X870E Aorus Elite Wi-Fi7
Ram: XPG Lancer 2x16 32GB 6000MHz Cl30
SSD: Samsung 990 PRO 4TB
Sıvı Soğutma: DeepCool LS720 SE 360mm
PSU: Enermax Revolution DF X 1650w
Kasa: NZXT H7 Flow

198k.
Kasa ve anakarta çok para vermek istemiyorum PSU özelliğine göre neyse diyebiliriz, AMD Ryzen 9 9950x3D olsa nasıl olur?

Son düzenleme:
Yok hocam benim için gerekli yani üstüne ekleyip 5090 belki yapabilirim.

64 GB RAM bir 10 sene daha işinizi görecektir. Yine de tercih sizin tabii bütçe sıkıntınız yoksa ekleyebilirisiniz.

Zotac ve Gigabyte alınır mı?

Alınır.

AMD Ryzen 9 9950x3D olsa nasıl olur?

9800x3D ile oyun performansları aynı olduğu için gereksiz 10k fazla vermiş olursunuz.

Kasa ve anakarta çok para vermek istemiyorum PSU özelliğine göre neyse diyebiliriz, AMD Ryzen 9 9950x3D olsa nasıl olur?
Saçma olur. 9950x3d hem oyun oynayıp hem ağır edit, render işleriyle uğraşan kullanıcılar için. Ayrıca kasa ve anakarta az para vermenizde saçma olur.

64 GB RAM bir 10 sene daha işinizi görecektir. Yine de tercih sizin tabii bütçe sıkıntınız yoksa ekleyebilirisiniz.

Alınır.

9800x3D ile oyun performansları aynı olduğu için gereksiz 10k fazla vermiş olursunuz.

Tamamdır işlemci ve ekran kartı işini düşüneceğim.

Saçma olur. 9950x3D hem oyun oynayıp hem ağır edit, render işleriyle uğraşan kullanıcılar için. Ayrıca kasa ve anakarta az para vermenizde saçma olur.

Kasa görüntü anakart 7 - 8'de iş görmez mi?

Merhaba arkadaşlar, aklımda bu sistem var ama darboğaz vs. yapar mı?

Bu kadar para verip sistemimde Ventus kart kullanmam, net.

Sonuçta birkaç sene sonra RAM boyutuda artacak bende her yıl PC yükseltmek istemiyorum bazı kendi yedek dosyalarım var oyun dosyaları vs onları hesaba kattım.

Sizin dediğiniz gibi AMD yaptım şöyle ama 200 Bin'i bile geçiyor sanki ilk topladığım daha mantıklı gibi bunda kasa ve ekran kartı değişiyor.

Eki Görüntüle 2552436Eki Görüntüle 2552437

Bu kadar para verip Gigabyte Eagle-Windforce, MSI Ventus vs gibi giriş seviye kartları hayatta almam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuda topladığınız sistem genel olarak kötü. Bu tarz sistem toplama sihirbazlarından sistem toplamayın. Çoğu zaman ekipmanların fiyatı piyasadaki fiyatından çok daha yüksek oluyor. Ek olarak AMD tarafında 9800X3D gibi bir canavar varken Intel'e bakmaya gerek bile yok.

Ekran Kartı: Sırf ''marka'' diye MSI, ASUS ekran kartlarına 10 bin, 20 bin hatta 30 bin TL fazla para vermeyin. Çoğu zaman en ucuzu neyse onu alın. Galax iyi bir markadır.
İşlemci: R9 9950X3D'ye rağmen hala dünyanın en iyi oyun işlemcisi.
Anakart: B850-A bir hayli yeterli gelecektir. Sırf X870 chipsetli diye içi boş anakartlara para vermeyin. Ha anakarta 20 bin küsür TL bütçe ayırabiliyorsanız ona bir şey diyemem, alın.
RAM: Attığım RAM'lerde SK Hynix yongalar kullanılıyor, 2x24 GB çok uzun süre rahat ettirir. RAM için fazla bütçe yoksa ve görünüş de çok önemli değilse Patriot Viper Venom 2x16 da alabilirsiniz, aynı yongalar.
Kasa: Diğerlerine göre çok da önemli bir konu değil. Tercihinize bırakıyorum. NZXT H7 Flow alınabilir.
PSU: 1 kere alıp sonradan uğraşmamanız adına kaliteli bir PSU öneriyorum ben, kaliteli; üst segment ve yüksek güçlü bir PSU ile seneler boyu arkanıza yaslanıp istediğiniz upgrade'i yapabilirsiniz.
SSD: Ben 4 TB M.2 SSD'yi abartı buluyorum. Yüksek alan isteyen oyunlar için kaliteli bir HDD de alabilirsiniz ama sizin tercihinize kalmış. Konudaki SSD güzel; onun dışında Team T Force G70 Pro, XPG Gammix S70 Blade falan da bakabilirsiniz.
İşlemci Soğutucu: Kaliteli bir kule tipi soğutucu yeterli gelecektir. Bu bağlamda Thermalright Phantom Spirit 120 EVO veya Thermalright Peerless Assassin 120 alabilirsiniz fakat bu kadar para harcadıktan sonra hem performans hem görünüş açısından sıvı soğutma tercih etmek isteyebilirsiniz doğal olarak, tercihinize bırakıyorum. Sıvı soğutma için bilinen bir sıvı soğutucu yazdım fakat görünüşünü vesaire beğenmezseniz değiştirebilirsiniz, yine dediğim gibi fazla önemli bir konu değil diğer bileşenlere göre.
Monitör: Monitör tamamen sizin isteklerinize bağlı fakat bu kadar bütçe ayrılmış bir sisteme bence 4K OLED bir monitör yaraşır. Eğer yararlanabiliyorsanız aşağıdaki monitör için öğrenci indirimi de var.

Toplamı 177 bin TL gibi bir şey yapıyor. Fazla israfa kaçmadan fakat kaliteden de ödün vermeden dizilmiş bir sistem bu. İsterseniz aradaki farkı 5080 yerine 5090 tercih ederek kapatabilirsiniz.

Bu kadar para verip sistemimde Ventus kart kullanmam, net.

Bu kadar para verip Gigabyte Eagle-Windforce, MSI Ventus vs. gibi giriş seviye kartlar hayatta almam.
Siz almayabilirsiniz. Sonuçta bu kartların hepsi aynı GB203 çipi kullanıyor. Soğutma, malzeme gibi detaylar için bir daha kartın yarısı kadar para bayılmak müsriflikten başka bir şey değil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı