Konuda topladığınız sistem genel olarak kötü. Bu tarz sistem toplama sihirbazlarından sistem toplamayın. Çoğu zaman ekipmanların fiyatı piyasadaki fiyatından çok daha yüksek oluyor. Ek olarak AMD tarafında 9800X3D gibi bir canavar varken Intel'e bakmaya gerek bile yok.
Ekran Kartı: Sırf ''marka'' diye MSI, ASUS ekran kartlarına 10 bin, 20 bin hatta 30 bin TL fazla para vermeyin. Çoğu zaman en ucuzu neyse onu alın. Galax iyi bir markadır.
İşlemci: R9 9950X3D'ye rağmen hala dünyanın en iyi oyun işlemcisi.
Anakart: B850-A bir hayli yeterli gelecektir. Sırf X870 chipsetli diye içi boş anakartlara para vermeyin. Ha anakarta 20 bin küsür TL bütçe ayırabiliyorsanız ona bir şey diyemem, alın.
RAM: Attığım RAM'lerde SK Hynix yongalar kullanılıyor, 2x24 GB çok uzun süre rahat ettirir. RAM için fazla bütçe yoksa ve görünüş de çok önemli değilse
Patriot Viper Venom 2x16 da alabilirsiniz, aynı yongalar.
Kasa: Diğerlerine göre çok da önemli bir konu değil. Tercihinize bırakıyorum. NZXT H7 Flow alınabilir.
PSU: 1 kere alıp sonradan uğraşmamanız adına kaliteli bir PSU öneriyorum ben, kaliteli; üst segment ve yüksek güçlü bir PSU ile seneler boyu arkanıza yaslanıp istediğiniz upgrade'i yapabilirsiniz.
SSD: Ben 4 TB M.2 SSD'yi abartı buluyorum. Yüksek alan isteyen oyunlar için kaliteli bir HDD de alabilirsiniz ama sizin tercihinize kalmış. Konudaki SSD güzel; onun dışında
Team T Force G70 Pro,
XPG Gammix S70 Blade falan da bakabilirsiniz.
En ucuz MSI Spatium M480 Pro PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI Spatium M480 Pro PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 5.260,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
İşlemci Soğutucu: Kaliteli bir kule tipi soğutucu yeterli gelecektir. Bu bağlamda
Thermalright Phantom Spirit 120 EVO veya
Thermalright Peerless Assassin 120 alabilirsiniz fakat bu kadar para harcadıktan sonra hem performans hem görünüş açısından sıvı soğutma tercih etmek isteyebilirsiniz doğal olarak, tercihinize bırakıyorum. Sıvı soğutma için bilinen bir sıvı soğutucu yazdım fakat görünüşünü vesaire beğenmezseniz değiştirebilirsiniz, yine dediğim gibi fazla önemli bir konu değil diğer bileşenlere göre.
En ucuz MSI MAG CoreLiquid 360R V2 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MAG CoreLiquid 360R V2 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.249,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Monitör: Monitör tamamen sizin isteklerinize bağlı fakat bu kadar bütçe ayrılmış bir sisteme bence 4K OLED bir monitör yaraşır. Eğer yararlanabiliyorsanız aşağıdaki monitör için öğrenci indirimi de var.
Toplamı 177 bin TL gibi bir şey yapıyor. Fazla israfa kaçmadan fakat kaliteden de ödün vermeden dizilmiş bir sistem bu. İsterseniz aradaki farkı 5080 yerine 5090 tercih ederek kapatabilirsiniz.
Bu kadar para verip sistemimde Ventus kart kullanmam, net.
Bu kadar para verip Gigabyte Eagle-Windforce, MSI Ventus vs. gibi giriş seviye kartlar hayatta almam.
Siz almayabilirsiniz. Sonuçta bu kartların hepsi aynı GB203 çipi kullanıyor. Soğutma, malzeme gibi detaylar için bir daha kartın yarısı kadar para bayılmak müsriflikten başka bir şey değil.