1984 kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Distopya sevmiyorsanız hitap etmemesi normal ben de bir kısmını okumuştum. Ama hepsini bitirmeye vaktim olmamıştı. Şu an okuduğum kitap biter bitmez okuyacağım. Size Fahrenheit 451 ve Otomatik Portakal'ı da okumanızı tavsiye ederim. O zaman anlarsanız distopyayı sevip sevmediğinizi.
 
Hayvan çiftliğini okudum hayvan çiftliği güzeldi fakat biraz basit geldi bana 1984 biraz daha iyi gibi distopik kitaplar insanın içini karartıyor çoğu zaman, araya başka türde bir kitap sıkıştırsaydın keşke aynı tarz üst üste bayıyor Rus edebiyatı gibi ruble kapik ruble kapik.

Hamleti okumaya karar verdim. Sonra tekrar bir şans vereceğim 1984'e.
 
Selamlar. 1984 kitabını okumayan pek kimse kalmamıştır herhalde. Ben maalesef bu kitabı yeni yeni okumaya başladım ve fazla beğenemedim. Olaylardan mı koptum, bana mı hitap etmedi bilemedim. Sizler bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Kitap sizce abartılmış mı? Esas anlamaya çalıştığım şey de bu.

Güzel. Solculara bayağı bir eleştiri var.
 
Ben 2 kere okudum, bayağı sevmiştim aklımda efsane olarak kalmış. Sonradan ne anlattığını izledim Youtube'dan ben arkamdan okumuşum bu kitabı tribine girmiştim. Güzeldi.
Merhaba, 9.sınıfa gidiyorum şu ana kadar çok az kitap okudum. Yakın tarihlerde bir kaç dünya klasiği bitirdim 1984 ağur bir kitap mı? Ne zaman okumamı tavsiye edersin?
 
@Akner01 Herkes farklıdır, sen benim anlayamadıklarımı fark edebilirsin de edemeyebilirsin de. Ağır değil de yoğun diyelim ama çok güzel bir kitap ne zaman okumak istiyorsan al oku tekrar okursun elbet.
 
Can yayınları sayesinde öğrendiğim müthiş bir kitap.
Kitabın fiyatı çeşitli dönemlerde muhtelif rakamlarda arttı. Son olarak 38 TL'ye satılıyordu. Sonrasında telif hakkı bitti ve tek ellikten çıktı, Can yayınları baktı sadece kendisi basmıyor artık, fiyatını bir süre sonra 21 TL'ye düşürdü. İş bankası yayınları ise aynı kitabı 14 TL'ye satabiliyor. Bu durum biraz garip.
 

Geri
Yukarı