1999 model Palio yağ akıtıyor

bitmiyobxe

Centipat
Makaleler
1
Dostlar ben de 99 model Palio var. Bu yağ akıtıyordu. Gittim 1 yıl önce 25k verdim motoru yenilettim, yağ kaçağını hallettirdim.

Bundan sonra yağ kaçağı devam etti, 3-4 sefer gittim geldim karteri sıktı onu yaptı bunu yaptı ama yine de yağ kaçağı devam ediyor.

Bu tip eski araçlarda yağ kaçağı normal midir? Uğraşmaya gerek var mı?

Bunun çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar ben de 99 model Palio var. Bu yağ akıtıyordu. Gittim 1 yıl önce 25k verdim motoru yenilettim, yağ kaçağını hallettirdim.

Bundan sonra yağ kaçağı devam etti, 3-4 sefer gittim geldim karteri sıktı onu yaptı bunu yaptı ama yine de yağ kaçağı devam ediyor.

Bu tip eski araçlarda yağ kaçağı normal midir? Uğraşmaya gerek var mı?

Bunun çözümü nedir?
Yağ kaçağı motor üst kapaktan mı yoksa alttan mı geliyor diye sorayım, 26 yaşında araç - motor yenilettim diyorsun, acaba kapak contaları yenilendi ve pistonlar mı elden geçti sadece.

Motoru yenilersek kaçak biter deyip senden para aldıysa daha ödeme filan yapma. Bedavaya çözmek zorunda artık. Tabii aynı usta/dükkan ise söylüyorum.

Kaçak da normal değil o araç için. Düzgün bakılırsa o tür kronik bir sorunu yok.

Hocam, bu konuda bence en önemli olanı; motor yağ segmanından motora yağın yağ segmanın silindirdeki yağı iyi sıyırmaması nedeniyle yağın motorun yanma odasına sızarak yanıp eksiltilmemesi durumudur. Mevcut yağ kaçakları ise, nedeni ne olursa olsun kartelde iyi bir incelemeyle ortaya çıkarılabilir, kapak, kartel gövde çatlağı, vb. sorunlar nedeniyle muhtemelen bu sızıntılar olabilir. İyi (profesyonel) bir motorcuyla veya aracın kendi servisiyle çok dikkatli incelenerek bu sıkıntı ortaya çıkarılabilir.. Kolay gelsin.

Geri
Yukarı