1TB M.2 NVMe SSD önerisi

Bütçe
2700
Peki anakartıma uyuyor değilmi ?

Peki anakartıma uyuyor değilmi ?
Anakartınıza uyumlu ancak PCIe 4.0'ın tam hızlarını kullanamayacaksınız doğal olarak. Fakat fiyatlar bu kadar yakınken bu SSD'ye yatırım yapmak daha mantıklı. Ayrıca PCIe 3.0'ın verebildiği maksimum hızları kullanabileceksiniz ve SSD tam hızda çalışmadığı içinde sıcaklıkları çok yükselmeyecek. Yine de daha önce de belirttiğim gibi soğutucu da alabilirsiniz.

ben kaç gb hızını alacağım peki?

Peki hız konusunda tatmin eder mi?

Dün geceden beri konuyu takip ediyorum da hız konusunda nasıl bir tatmin bekliyorsunuz hocam? Gün içerisin de sürekli TB boyutlu .exelerle mi çalışıyorsunuz mesela? Veya sürekli disklere bir aktarım mı yapıyorsunuz?

Bunların hiçbirini yapmıyorum sadece klask Windows kullanıcısıyım ve oyunumu oynuyorum diyorsanız 1000x1000 bir SSD de işinizi fazlasıyla görecektir. 1000 yetecektir diyorum yani düşünün sizin alacağınız 6500X5000..

Crucial'ın kendi sitesinden anakart modelini girdim ve uyumsuz uyarısı verdi doğru mudur?
Eğer anakartımda çalışacaksa hangi hızda çalışacak cevaplarsanız sevinirim.

Crucial'ın kendi sitesinden anakart modelini girdim ve uyumsuz uyarısı verdi doğru mudur?
Eğer anakartımda çalışacaksa hangi hızda çalışacak cevaplarsanız sevinirim.
Sisteminizde çalışacak.
GEN3 hızlarına takılacak yani ortalama 3.5GB/s.

Uyumsuz demesinin sebebi SSD'nin GEN4, sisteminizin GEN3 olması. Çalışma sıkıntısı olmayacaktır sadece GEN3 hızlarına takılır. Bu hızlarda oldukça fazladır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…