Çözüldü 1X SATA güç çıkışını 2, 3, 4, 6 vb. çıkışlara çevirmek mümkün mü?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
E ekran kartına güç çıkışı için kullanılabiliyor ise ben neden yeni PSU alıyorum ki? Eski bir PSU var, ona gidip ekran kartı pin çeviricisi alıp takabilirim sonuçta. Ha bir de anakart işlemcisi 8pin istiyor ama benim güç kaynağım 4pin, sorun yaratır mı? Çevirici ile halledilir mi ya da direkt taksam çalışır mı?

Ayrıca Molex çıkışının Max watt değeri ekran kartının 6+2 (veya 6) pin çıkışının watt değerine uyuyor mu ki? Sorun yaratmasın sonra?

Sorun yaratır tabii ki. Çevirici 10 amper gelen kabloyu 20 amper yapamaz. Dolayısıyla 4 pin i 8 pine çeviremezsin. Ekran kartlarında da durum şöyle. Molex 75W güç çıkışı veriyor. 6 pin ekran kartı çıkışı da 75W çıkış veriyor. Dolayısıyla Molex'i 6 pin ekran kartı çıkışına dönüştürmek mümkün. Düşük bir PSU'da molex'i ekran kartı güç çıkışına çevirebilirsin ancak gücü yetmeyeceği için sistem kapanır. Bu sebepten PSU güncellemek gerekir.

Sorun yaratır tabii ki. Çevirici 10 amper gelen kabloyu 20 amper yapamaz. Dolayısıyla 4 pin i 8 pine çeviremezsin. Ekran kartlarında da durum şöyle. Molex 75W güç çıkışı veriyor. 6 pin ekran kartı çıkışı da 75W çıkış veriyor. Dolayısıyla Molex'i 6 pin ekran kartı çıkışına dönüştürmek mümkün. Düşük bir PSU'da molex'i ekran kartı güç çıkışına çevirebilirsin ancak gücü yetmeyeceği için sistem kapanır. Bu sebepten PSU güncellemek gerekir.
İnternette bayağı video görmüştüm 4pin işlemci güç girişini 8pin anakarta direkt bağlıyorlardı ve sistem sorunsuz çalışıyordu (işlemci 190w'ı geçmediği sürece). Ondan dolayı sordum. Yeni ekran kartlardaki güç girişlerini kafam almıyor özür dilerim. Benim kafa eskide kaldı direkt PCIE portuna takıyordun tık diye çalışıyordu ne güzeldi.

RX 580 2048SP ekran kartı kullanacağım, 8pin güç istiyor. Molex kurtarır mı yani?

Bütün sistem özellikleri :

E5 2690 V3 Turbo boost unlock
RX 580 2048SP 8GB
32GB 4X8 DDR4 RAM
Huananzhi X99 QD4 BIOS MOD
3 fanlı kule tipi soğutucu LGA 2011-3

Kasa kullanmıyorum.

PSU ise 2010'lu yıllardan kalma xilence 550W PSU. Ekran kartı pin yok.

İnternette bayağı video görmüştüm 4pin işlemci güç girişini 8pin anakarta direkt bağlıyorlardı ve sistem sorunsuz çalışıyordu (işlemci 190W'ı geçmediği sürece). Ondan dolayı sordum. Yeni ekran kartlardaki güç girişlerini kafam almıyor özür dilerim. Benim kafa eskide kaldı direkt PCI-e portuna takıyordun tık diye çalışıyordu ne güzeldi.

RX 580 2048sp ekran kartı kullanacağım, 8pin güç istiyor. Molex kurtarır mı yani?

Bütün sistem özellikleri:

E5 2690 V3 Turbo Boost unlock.
RX 580 2048sp 8 GB.
32 GB 4x8 DDR4 RAM.
Huananzhi X99 QD4 BIOS mod.
3 fanlı kule tipi soğutucu LGA 2011-3

Kasa kullanmıyorum.

PSU ise 2010'lu yıllardan kalma xilence 550W PSU. Ekran kartı pin yok.

PSU'nun yanında bir etiket olur değerleri yazan onun fotoğrafını atar mısın?

PSU'nun yanında bir etiket olur değerleri yazan onun fotoğrafını atar mısın?
PSU yanımda değil ama yaklaşık bir kaç güne eve gideceğim o zaman atarım, olur mu?

Yanlış bilmiyor isem Xilence XP550'nin 2010'lu zamanlarından olması lazım. Non-modular. 4pin işlemci girişi, 24pin anakart girişi, 2x sata HDD/SSD/DVD için ve dediğimiz gibi molex girişi vardı galiba. Technopatta açtığımız tüm konuları görebiliyor muyuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı