2.000.000TL SUV tavsiyesi

Merhaba. Babam bir araba almayı düşünüyor. SUV tipi geniş konforlu bir aile aracı arıyoruz. Aklında Peugeot 3008 ve Citroën C5 var şu anlık. 3008'in 2024 modeli hoşuna gitti ama fiyat olarak ne olur bilmediği için pek alma taraftarı değil. Yaklaşık 2 milyon TL bütçe var. Cherry'i de düşündü fakat hem benzin çok harcadığı hem de bir arıza çıkarsa parça bulunmasının zor olduğu için vazgeçti. Şu an C5'e bakıyor. Sizce bahsettiğim araçlar alınır mı? Bir sıkıntısı var mıdır, fiyatına değer mi? Ayrıca önerebileceğiniz başka araçlar varsa yazarsanız sevinirim. (not: En fazla 2.1-2.2 milyon TL civarı bir bütçe var. Ayrıca elektrikli olmasını istemiyor.)
Model kriteri var mı? Sıfır mı ikinci el mi?

Yeni Cupra Formentor tek kelime ile efsane, ikinci olarak da Austral oneririm. 3008 falan akliniza bile gelmesin o paralari etmez.
Evet Formentor güzele benziyor fakat çok dikkatli incelemedim. Spordan ziyade daha geniş, iri arabalara bakıyor. Austral benim de kafama takıldı fakat tam anlamadığım için birkaç tane olumsuz yorum görünce fiyatına değer mi bilemedim. Sizce bu kriterlerde alınabilecek en iyi araç Austral mıdır?

Model kriteri var mı? Sıfır mı ikinci el mi?
Sıfır, geniş, rahat bir aile aracı lazım. Sivas'ta olduğumuz için daha yaygın modellere bakıyor herhangi bir parça değişimi vs. olursa daha rahat halledilsin diye. Ayrıca yakıt tüketimi de çok fazla olmaması lazım. Örneğin Chery gibi yüksek tüketimli araçlar olmamalı. Son olarak da elektrikli istemiyor.

Son düzenleme:
Evet Formentor güzele benziyor fakat çok dikkatli incelemedim. Spordan ziyade daha geniş, iri arabalara bakıyor. Austral benim de kafama takıldı fakat tam anlamadığım için birkaç tane olumsuz yorum görünce fiyatına değer mi bilemedim. Sizce bu kriterlerde alınabilecek en iyi araç Austral mıdır?

Sıfır, geniş, rahat bir aile aracı lazım. Sivas'ta olduğumuz için daha yaygın modellere bakıyor herhangi bir parça değişimi vs. olursa daha rahat halledilsin diye. Ayrıca yakıt tüketimi de çok fazla olmaması lazım. Örneğin Chery gibi yüksek tüketimli araçlar olmamalı. Son olarak da elektrikli istemiyor.
En iyisi Formentor bence, ikisine de bindim, Austral bir tik daha kalitesiz duruyor Formentor'e gore ama Austral'e bindiginizde bu nasil Renault diyorsunuz, dis gorunus olarak da ikisinde de mat gri bir renk var, efsane duruyor ama cabuk tozlaniyor. Yeni Formentor'un 2.2 milyon tl olan modeline yukseltebilirseniz butceyi, efsane ozellikler var ama alt paketi de yeterli. 1.5etsi motor benzinli motora gore gayet az yakit tuketen bir motordur. 3008 konusmaya bile gerek yok, sahsi fikrim olarak Peugeot artik dis gorunusundan baska bir seye para verilmeye degecek bir marka degil, amblem degistirdikten sonra fiyatlari cok ciddi sekilde yuksek ve ic mekan kalitesizligi hala ayni, bir yere dokundugumda elimde kalacak gibi hissediyorum.

Bu arada fiyat listesine baktim az once, fiyatlari yukselmis Formentor'un. Sivas'ta oturuyorsaniz ikisinin de parcasini kisa surede elde edeceginizi dusunuyorum ama Renault bir tik daha
onde olabilir bu konuda, yakinda pazara gelecek parcalari 😂

Bir arkadasin dedigi gibi Cupra Ateca da bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Benzinli olarak Cupra Formentor, elektirikli olarak ise Kia EV6 öneririm. 👇

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı