2.000-2.500TL'ye VDSL2 modem önerisi

Yer
Adana
Arkadaşlar selam.
2.000 TL bütçem var. Aile evinde kullanacağım, bu sebeple QoS gibi özellikler ile uğraşılmayacak.

100Mbps alt yapıda 100Mbps VDSL2+ hatta çalışacak.

Var olan ZyXEL modem sürekli kopma ve bağlantıdan düşme problemi yaratıyor. HG658 V2 kullanılıyordu daha önce. Sıkıntı yoktu, kız arkadaşıma verdim.

VDSL hat kopmamış gözüküyor fakat Wi-Fi görünürlüğü kayboluyor, örneğin mesh ağda iken 192.168. 1. 1 ile arayüze bağlanmaya çalıştığımda Router'a bağlanıyor. 2 dk sonra ana modeme köprü atıyor.

Router'da ayarlarda problem yok. IP çakışması yok. Ana modem göçüyor.

Bu bağlamda, en ucuz modemin 1.000-1200TL olduğunu düşünürsek. 2.000 maksimum 2.500TL olacak şekilde modem önerilerinizi bekliyorum.

2.el temiz Vodafone HG658C V2 alabilirsin.

Anladığım kadarıyla cihazı sadece router ya da mesh sistemine internet vermek için kullanacaksın o yüzden çok masraf etmene gerek yok.

Merhaba. Mesh sisteminin markası ne?
Aile evi olduğu için fiber Router'ı köprü modunda dağıtıcı ile kullanıyorum. ZTE H298A router.
Bahsettiğim gibi tekil olarak da kullanıldığında Zyxel modem göçüyor.

Kendi evimde bunu kullanmaktayım.
2.500 max bütçemin üzerinde. Tenda V12 ile arasında ben fark olduğunu düşünmüyorum. Fikrinizi belirtebilir misiniz neden Tenda V12 değil de bu ?

2.el temiz Vodafone HG658 V2 alabilirsin.
2.el ürüne 500 verip elimde çalışmama ihtimali var Düzgün geçerse letgo vb. sitelerden alacağım.

Vallahi hocam test et öyle al ya da bu ürünleri mağazalardan toplu satın alıp paran güvende ile satanlar var onlardan alabilirsin.

Keenetic Extra DSL önerebilirim. Kolay kurulum/kullanım/arayüz. Sıfırı 2500 civarı, ikinci elde önceki versiyonu 1000-1500 civarında. Önceki versiyon pek geleceğe dönük değil aslında ama bu fiyata kabul edilebilir bence.

2.el şu an için hele ki o fiyatlarda riske gireceğim bir durum değil.

2.el temiz Vodafone HG658C V2 alabilirsin.

Anladığım kadarıyla cihazı sadece router ya da mesh sistemine internet vermek için kullanacaksın o yüzden çok masraf etmene gerek yok.
Peki HG658 V2 ve HG558C V2 arasında ne fark var biliyor musunuz ? Hangisini önerirsiniz.

Keenetic modemler Türkiye altyapısında iyi performans vermiyor çünkü MediaTek chipseti kullanıyorlar ve Türkiye'deki saha dolapları MediaTek chipletli cihazlarla uyumlu çalışamıyor bu yüzden CRC hatası ve hattın maksimum değerinde düşme görebilirsin.

HG658 V2 ve HG558C V2 arasında ne fark var. Ben HG568 V2'den çok memnun kalmıştım. C'li model ne sunuyor ek olarak. Sadece ISS'e bağlılığı mı farklı yada ?

2.el şu an için hele ki o fiyatlarda riske gireceğim bir durum değil.

Peki HG658 V2 ve HG558C V2 arasında ne fark var biliyor musunuz? Hangisini önerirsiniz.

HG658 v2'nin triductor VSPM310 chipseti kullandığını ve bu chipsetin Türkiye'deki VDSL altyapısıyla çok verimli çalıştığını biliyorum ama alacaksan Vodafone marka siyah olanlardan al beyaz olanlar genelde Superonline cihazlar oluyor ve onlarda ayar kısmında köprü modu ayarı yok o yüzden kurulumda zorlanabilirsin.

C olan Vodafone'un normal HG658 v2'ler Superonline'nin chipset olarak aynılar yazılım olarak Cli olanlarda köprü modu mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…