Ekmekarasipc
Hectopat
Arkadaşlar ortalama 2000'e kadar bütçem var. Düzgün, şöyle 2K curved bir de 144 Hz bir monitör bulamaz mıyım?
Son düzenleyen: Moderatör:
4 MS gözümü korkutuyor. 1 MS’yi çok aratır mı?Ben kendi deneyimimi paylaşayım. 4 aydır Samsung WQHD C27JG5X monitör kullanıyorum ve beklentilerimi karşıladığı için de memnunum.
Oyun haricinde film-video izlemek de istediğim için TN panel tercih etmedim. Yoksa 2000 TL den daha ucuza da bulabilirsiniz.
- 144 Hz
- Curved
- 27"
- FreeSync desteği var
- DisplayPort var
- Göz koruyucu modu iş yapıyor
- 2000 TL altı
- WQHD olduğu için normalden 1.8 kat fazla pixel yoğunluğuna sahip. Fakat gecikmesi 4 ms (gray to gray). Sebebi de TN panel yerine VA panel olması. Görüntü kalitesi açısından IPS > VA > TN
Aynı özelliklerde 1ms olan bir monitörde 2-3 saat civarı oyun deneyimim oldu.4 MS gözümü korkutuyor. 1 MS’yi çok aratır mı?
Hocam şimdi ekran kartım 2070S. Testleri incelediğimde 1080p’de 150+ fps, 2K’da ise 90-110 arasında fps değerleri alan bir kart. Ben şimdi 2K 144Hz bir monitör alsam monitörü tam besleyemeyeceğim, 1080e göre daha düşük fps ile oynayacağım. Fikriniz nedir? 1080p alıp 144Hz hakkını vermek mi? 2K alıp daha düşük fps daha yüksek kalite mi?Aynı özelliklerde 1ms olan bir monitörde 2-3 saat civarı oyun deneyimim oldu.
Ben genel şunu söyleyeyim.. Ben bu ms olayının abartıldığını düşünüyorum. Eğer çok profesyonel biri (örn: E-Spor'cu) değilsen, günde 7-8 saatin ekran başında geçmiyorsa; yan yana iki ekran koysalar, biri 1ms diğeri 5ms olsa emin ol farkını anlaman çok ama çok güç -ki bu fark genelde FPS-TPS oyun tarzlarında kendini belli ediyor. LOL, Age of E. tarzı oyunlarda zaten hissedemezsin.
Yani tavsiyem: eğer 2 monitör arasında kalırsan sırf düşük ms'li diyerek, daha kaliteli ve/ve ya daha donanımlı olan diğer monitöre tercih etme.
Bende seninle aynı durumdayım rx 5700 xt var 2k ya geçmek istiyorum ama fps korkutuyor beni 144hz yi de tatmak istiyorum.Hocam şimdi ekran kartım 2070S. Testleri incelediğimde 1080p’de 150+ fps, 2K’da ise 60-90 arasında fps değerleri alan bir kart. Ben şimdi 2K 144Hz bir monitör alsam monitörü tam besleyemeyeceğim, 1080e göre daha düşük fps ile oynayacağım. Fikriniz nedir? 1080p alıp 144Hz hakkını vermek mi? 2K alıp daha düşük fps daha yüksek kalite mi?
Hocam şimdi ekran kartım 2070S. Testleri incelediğimde 1080p’de 150+ fps, 2K’da ise 60-90 arasında fps değerleri alan bir kart. Ben şimdi 2K 144Hz bir monitör alsam monitörü tam besleyemeyeceğim, 1080e göre daha düşük fps ile oynayacağım. Fikriniz nedir? 1080p alıp 144Hz hakkını vermek mi? 2K alıp daha düşük fps daha yüksek kalite mi?
Hocam TN panele bir daha bulaşmam yaAçık konuşmak gerekirse belirlediğiniz bütçeye göre sisteminizin hakkı olan monitörü bulamazsınız.
Sahip olduğunuz sistem 144 HZ, 1 MS, QHD ve 27 İnç bir monitörle ideal hale gelir. Tercihinize bağlı olarak Curved alınabilir. Ancak bu özelliklere sahip G-sync bir monitör ortalama 3000-4000 tl bandında olacaktır.
Eğer böyle bir bütçeniz yok ise tamamen yüksek FPS ile oynamaya odaklanıp bu monitörü alabilirsiniz.
ASUS 27" VG278QR 165Hz 0.5ms DVI-D HDMI DP TN FHD Freesync ve G-sync Uyumlu Gaming Monitör | ITOPYA
ASUS 27" VG278QR 165Hz 0.5ms DVI-D HDMI DP TN FHD Freesync ve G-sync Uyumlu Gaming Monitör En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile VG278QR ITOPYA'da.www.itopya.com
İtopya'dan almanız gerekmiyor muhtemelen bütçenize denk fiyata satanlar mutlaka vardır.
Hocam TN panele bir daha bulaşmam ya
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.