Bütçeyi biraz arttırarak veya iyice bakıp pazarlık ederek GTX 1060 6gb alabilirsiniz, kesinlikle 3gb modelini almayın.
Veya RX570,580,590 8gb modellerine bakabilirsiniz, 4gb modellere yönelmeyin onun yerine 1030 alsanız oyun performansı aynı. Dikkat etmeniz gereken husus özellikle 570,580 modellerinin büyük çoğu mining çıkması ve ciddi anlamda yorgun kartlar. Mining çıkması olması pek sorun değil ama düzgün şartlarda ve frekanslarda yapılmış olması önemli, o yüzden mutlaka ısı ve performans testlerini yapın.
Merhaba arkadaşlar, ikinci el ekran kartı almak istiyorum. En fazla 1800-2000 TL bütçem var. Düşündüğüm modeller arasında GTX 1050 Ti, RX 570 4 GB ve RX 580 4 GB bulunuyor. Bu fiyat aralığında RX 570 ve RX 580'in 8 GB'lık modellerine de rastlayabiliyorum fakat AMD'nin bu kartlara sürücü desteğini kestiğini duyduğum için aklım daha çok GTX 1050 Ti'ye kayıyor. Elbette RX 570 ve RX 580, performans olarak 1050 Ti'dan çok daha güçlü, ama bu kartların madencilikte yaygın olarak kullanıldığını bildiğim için onlara pek sıcak bakmıyorum. Satıcıların söyledikleri de her zaman güven vermiyor. GTX 1060 modeli de aklımda ama 3 GB olanına para vermek istemiyorum. Tavsiyeleriniz ne olur?
Ayrıca eklemek isterimki mining çıkması olması bazı durumlar dışında pekte sorun yaratmıyor, bende mining çıkması bir 6600xt kullanıyorum fakat kart saat gibi işliyor.
Öncelikle kartın fatura tarihlerine bakmalısınız, 2-3 yaşından eski değilse zaten çokta mining görmemiştir.
Vram ve mosfetlerin çevresinde, üzerinde yağlanmalar var mı, pcb üzerinde yağlanma, renk değişiklikleri var mı buna bakabilirsiniz. Uzun süreli yüksek sıcaklıkta kullanımdan dolayı termal pad'ler içeriğindeki yağı bırakır.
Bios sürümünü kontrol edin, orjinal sürümler ile karşılaştırın, tutmuyorsa koşarak uzaklaşın çünkü bios değiştiyse o karta ciddi anlamda yüklenilmiştir.
Extensive repository of graphics card BIOS image files. Our database covers submissions categorized by GPU vendor, type, and board partner variant.