Rootzilla
Megapat
Herkese hayırlı akşamlar. Sistemimi ufak ufak upgrade etmeye başlıyorum. Sizlerin de tavsiyesine ihtiyacım var.
2-3 ay kadar sürecek upgrade serüvenim için izleyebileceğim en mantıklı yol hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.
Elimde;
AMD FX8350 işlemci.
32 GB RAM.
MSI R9 380 4G ekran kartı.
Samsung 850 Evo 250GB SSD.
Corsair VS650 güç kaynağı var.
Gelelim konuya;
2-3 ay kadar sürecek upgrade serüvenim için izleyebileceğim en mantıklı yol hakkında fikir alışverişinde bulunmak istiyorum.
Elimde;
AMD FX8350 işlemci.
32 GB RAM.
MSI R9 380 4G ekran kartı.
Samsung 850 Evo 250GB SSD.
Corsair VS650 güç kaynağı var.
Gelelim konuya;
- Önce işlemci-anakart-RAM üçlüsünden başlamak mı mantıklı yoksa ekran kartı alıp 1 ay daha mevcut sistem ile devam mı etmeliyim? Bu arada darboğaz da olsa ekran kartını mevcut sistemimde kullanmak istiyorum. Sabırsızım biraz bir köşeye atıp bekleyemem
- eğer ekran kartı derseniz 2.000 - 2.200 TL aralığında "NVIDIA" ekran kartı önerir misiniz? (Yz destekli deepfake projeleri oluşturacağım CUDA çekirdeklerine ihtiyacım var. AMD işimi görmeyecektir.)
- Eğer işlemci-anakart-RAM derseniz yine 2.000 - 2.200 TL seviyesinde ne önerirsiniz?
- Soğutma açısından da 500 TL kadar bütçem var. Önceliğim sıvı soğutma. Corsair Hydro H45 120mm veya Cooler Master Masterliquid Lite 120 düşünüyorum ama aynı bütçede hava soğutmadan daha iyi bir tercih mi olur bilmiyorum.
- Güncelleme! Elime belli bir miktar para geçecek ama bir ay arayla olacak. Maksimum 6k TL kasa + monitör önerisi yapar mısınız desem ne önerirsiniz?
Son düzenleme: