2,5 ay boyunca Burger King'de çalışılabilir mi?

lordeexxx

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bugün Burger King’de işe girdim. Yarın üniformayı alacağım, birkaç konuyu konuşacağım ve sigorta girişimi yapacaklar. Yaşım 16, bu yaz 17'ye gireceğim. Geçen yaz piknikte çalıştım; bilenler bilir, Alanya’da (muhtemelen başka şehirlerde de vardır) restoran benzeri yerler var.
Çalışma şartlarımdan biraz bahsedeyim. Haftanın 5 günü 11 saat, haftanın 2 günü ise 16 saat çalışıyordum. Haftalık izin yoktu, sigorta yoktu ve sadece asgari ücret alıyordum. Muhtemelen geçmiş yıllarda köle olarak çalışsam daha iyi şartlarda çalışırdım.
Her neyse, sizce bu şartlarda 1,5 ay çalışmış biri bu yaz 2,5 ay boyunca Burger King’de çalışabilir mi? Burger King’de tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen sana çalışma şartlarını anlatmışlardır diye tahmin ediyorum. Burger King'te çalışmak biraz ağırdır. Her türlü işi yaptırırlar ve öğrenmeye hevesli ve açık olman gerekiyor sana ızgaraya geç diyecekler veya paspas yap diyecekler kasaya bak diyecekler. Yeri geliyor tuvalet temizliyorsun. Korkutmak gibi olmasın ama 2.5 aylık süreç sana 2.5 yıl gibi gelebilir. Ama gün çabuk geçer nasıl geçtiğini anlamazsın. Bu alanda tecrüben varsa daha önce yaptıysan eğer çalışılır neden çalışılmasın. Ama onun dışında hiç tecrübesi olmayan birisi 1 gün veya en kötü 1 hafta sonra kaçıp gidiyor.

Kral her türlü daha iyidir fakat aşırı farklı olmıyadabilir ama çalışılır.

Ülkenin özetini yazmışsınız. Bu Burger King'e ait değil. Şu an herhangi bir kurum da aynı bu şekilde. Gıda sektörü haricinde diğer bütün sektörlerde bile.

Burger King'e gireceğine LCW de depo elemanı ol ya da başka bir mağazada çalış daha temiz ve stressiz geçer zaman. Ama böyle bir imkanın yoksa ve sadece 2.5 ay çalışacaksan idare edilebilir. Zaten ortama ısınırsan bir yerden sonra zevk bile alabilirsin biraz. Ayrıyeten köle gibi çalışmışsın o yüzden Burger King'in haftada 45 saat çalıştırması sana etki etmez diye düşünüyorum.

En baştan söyleyeyim yemek sektöründe çalışılmaz kısa süreli çalışırsan belki mcdanolds olabilir. Ben en işlek burgerde çalıştım 2-3 ay 1 haftada öğrendim yoğun olduğundan ama 3 ayda 10 yıllık stres yaşadım. Restorandan restorana göre değişir ilk başlarda işi öğretiyorlar hata yapsan bile kızmazlar ama sonralarda öyle bir kızıyorlarki hele yoğun olduğunda siparişler patladığında pişman oluyorsun üç kuruş için değmez diyorsun. Çalışma şartları zaten berbat bir sipariş geliyor 2K senin günlüğün 500(benim çalıştığım dönem)adam eksik olmasa çalışılır fakat çoğu şubede adam eksik olduğundan perişan oluyorsun ekip arkadaşlarına, yoğunluğa göre değişir yani çalışılması eğer adam eksikse her yere sen bakıyorsun paket, kasa, et atma, board sigortan oluyor iyi kötü başka iyi yönü yok her yönden berbat.

Kral her türlü daha iyidir fakat aşırı farklı olmıyadabilir ama çalışılır.

Ülkenin özetini yazmışsınız. Bu Burger King'e ait değil. Şu an herhangi bir kurum da aynı bu şekilde. Gıda sektörü haricinde diğer bütün sektörlerde bile.

Dediğiniz gibi her iş aynı ama haftada 87 saat çalışıp haftalık izin kullanmadığım bir işte 1,5 ay çalıştıysam bence burada da çalışılır gibi geliyor.

Dediğiniz gibi her iş aynı ama haftada 87 saat çalışıp haftalık izin kullanmadığım bir işte 1,5 ay çalıştıysam bence burada da çalışılır gibi geliyor.

Bende senin gibi 16 yaşıma girdiğimde burgere girmiştim babamın zoruyla ilk işim diye zorlanmışımdır belki ondan çıktıktan sonra oto yıkamacıda çalıştım daha rahattı bence elinde başka işler varsa oraya yönelmeni öneririm -18'e girerkende montu giymeyi unutma, fanları kapatma varsa kapat, ağır kaldırma

İyi de hocam orada da depo elemanı olsan da adam seni hem reyon görevlisi olarak kullanıp hem kasaya sokmuyor mu?

İyi de hocam orada da depo elemanı olsan da adam seni hem reyon görevlisi olarak kullanıp hem kasaya sokmuyor mu?

Kolay kolay sokmazlar eskide kaldı biraz da onlar. Şimdi kasiyerlerin işini ayrı olarak görüyorlar ona göre kasiyer alıyorlar mesela her mağaza kendi çapında belirli bir sayıda kasiyer bulundurmak zorunda o yüzden eğer kasiyer olarak sıfırsan çok nadir seni kasaya alırlar. Ama daha önce kasiyerlik yaptıysan seni o gün mesela bir çalışan rapor almış seni kasaya koyuyorlar ama ara sıra fena olmuyor iş değiştirmek farklılık oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…