2.500TL bütçe ile sistem yükseltme için bileşen önerisi

Davut Ermiş

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda Valorant'ta 25-35 FPS civarları alıyorum ve yen RAM, ekran kartı vs. alacağım.
Valorant'ta 85 90 FPS'nin altına düşmemesi için hangi bileşenleri almam gerekiyor? bütçem yaklaşık 2.500 TL
Sistemim;
Intel Pentium G3250
4 GB DDR3 RAM
AMD Radeon R5 220
HDD.
250W PSU.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal şartlarda DDR4 geçmeyi önerirdim fakat bu sefer ekran kartı değiştiremezsiniz, FPS artışı pek olmaz. APU'lar da çok pahalandı.

GT 1030 ve SSD alıp RAM'ı de 8 yapabilirsiniz diye düşünüyorum, işlemciye bütçe kalmayabilir fakat G3250'nin GT1030'a darboğaz yapacağını sanmıyorum.

Biraz daha koyabilirseniz DDR4 APU'ya geçebilirsiniz bence, ama biraz daha pahalıya patlayabilir. Bütçe daha fazla artamıyor ise dediğim gibi bir GT1030 işinizi fazlasıyla görecektir.

Normal şartlarda DDR4 geçmeyi önerirdim fakat bu sefer ekran kartı değiştiremezsiniz, FPS artışı pek olmaz. APU'lar da çok pahalandı.

GT 1030 ve SSD alıp RAM'ı de 8 yapabilirsiniz diye düşünüyorum, işlemciye bütçe kalmayabilir fakat G3250'nin GT1030'a darboğaz yapacağını sanmıyorum.

Biraz daha koyabilirseniz DDR4 APU'ya geçebilirsiniz bence, ama biraz daha pahalıya patlayabilir. Bütçe daha fazla artamıyor ise dediğim gibi bir GT1030 işinizi fazlasıyla görecektir.
Peki GT 1030, 8 RAM ve SSD ile FPS imde ne kadar değişim olur tahminen kaç FPS alırım?
Bu arada araştırmalarıma göre darboğaz yapıyormuş diye duydum.

Peki GT 1030, 8 RAM ve SSD ile FPS imde ne kadar değişim olur tahminen kaç FPS alırım?
Bu arada araştırmalarıma göre darboğaz yapıyormuş diye duydum.
PUBG, Just Cause 3-4 gibi oyunlarda vs. darboğaz belki olabilir ama Valorant, CS GO gibi oyunlarda sorun yaşamazsınız. AAA oyunlarda biraz zorlar ama birçok oyunu oynarsınız. Youtube'de "GT 1030 pentium G3250" olarak aratırsanız fps testlerini bulabilirsiniz.
Dediğim gibi, daha iyi bir performans istiyorsanız işlemciye de para ayırmanız gerekli.

Bilgisayarımda Valorant'ta 25-35 FPS civarları alıyorum ve yen RAM, ekran kartı vs. alacağım.
Valorant'ta 85 90 FPS'nin altına düşmemesi için hangi bileşenleri almam gerekiyor? bütçem yaklaşık 2.500 TL
Sistemim;
Intel Pentium G3250
4 GB DDR3 RAM
AMD Radeon R5 220
HDD.
250W PSU.
Hocam bence bu bilgisayarı komple sat. Üzerine sendeki 2500ü de ekle. Az daha kısıp 1000 tl eklersen seni götürecek ekran kartlı ve ddr4 sistem alırsın. 130+ fps alırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı