2. Abdülhamid hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şimdikiyle o dönemki aynı mı? Yanlış bakış açısıyla bakıyorsun bence. Bu bakış açını değiştir.

Şimdi ki dönem mi önemli, bu dönemde yaşamadıysa o dönem ile karşılaştırcak.
Ayrıca iyi bir padişah değil, zekası dönem yüzündende olsa harcandı, sonuçta harcanmış oldu bunu kabul etmeniz gerekiyor.

Şahsen en sevdiğim Osmanlı Padişahlarından biridir.
Diğer Osmanlı Padişahları ile kıyaslayarak bir sonuç çıkartmak bana göre mantıksız bir işdir.
Örneğin ; Fatih Sultan Mehmet ile II.Abdülhamid Han'ı karşılaştırmak saçma olur.

Kendi dönemine göre Devleti oldukça başarılır şekilde yönetmiş ve yaşatmış bir zat olur kendileri.
Siyaset zekâsı konusunda dönemindeki diğer devlet büyükleri ile kıyas kabul etmez,bu benim kendi yorumum değil bu arada.Yabancı devlet liderleride bunu kabul etmiştir.
Ufku açık ve ileri görüşlü bir padişahtır.Yaptığı işlerin inceliklerini anlayabilirsek bunu görebiliriz.Çökecek batacak denilen devleti o çöküşten kurtarmak ile kalmamış,üstüne Dünya üzerinde sözü geçen bir devlet haline getirmiştir.
Dedelerimizin Çanakkale'de yazdığı destanın öncüsüdür diyebiliriz.Savaştan önce olacakları tahmin edip Çanakkale tabyalarını yaptırmıştır.Kısacası bugün Atatürk'e ve şehid olan dedelerimize ettiğimiz şükürleri en az onlar kadar hak ediyor.

Ee bunu bildiğine rağmen diziyi karıştırmanızın bir önemide olmadığını düşünüyorum.

O bir örnekti yoksa bende biliyorum kuruluş osmanla payitaht abdulhamitle tarih öğrenilmeyeceğini.
Şahsen en sevdiğim osmanlı padişahlarından biridir.
Diğer osmanlı padişahları ile kıyaslayarak bir sonuç çıkartmak bana göre mantıksız bir işdir.
Örneğin; Fatih Sultan Mehmet ile II. Abdülhamid Han'ı karşılaştırmak saçma olur.

Kendi dönemine göre devleti oldukça başarılır şekilde yönetmiş ve yaşatmış bir zat olur kendileri.
Siyaset zekâsı konusunda dönemindeki diğer devlet büyükleri ile kıyas kabul etmez, bu benim kendi yorumum değil bu arada. Yabancı devlet liderleride bunu kabul etmiştir.
Ufku açık ve ileri görüşlü bir padişahtır. Yaptığı işlerin inceliklerini anlayabilirsek bunu görebiliriz. Çökecek batacak denilen devleti o çöküşten kurtarmak ile kalmamış, üstüne dünya üzerinde sözü geçen bir devlet haline getirmiştir.
Dedelerimizin Çanakkale'de yazdığı destanın öncüsüdür diyebiliriz. Savaştan önce olacakları tahmin edip Çanakkale tabyalarını yaptırmıştır. Kısacası bugün Atatürk'e ve şehid olan dedelerimize ettiğimiz şükürleri en az onlar kadar hak ediyor.

Aynen hep millet yanlış bakış açısıyla değerlendiriyor. Mesela 2'si çok karşılaştırılıyor.

Ve şunu da ekliyim bazı arkadaşlarımız osmanlının bitmesinden abdülhamiti suçlamakta ve bu çok saçma toprak kaybedilince osmanlı bitmiyordu ve abdülhamitin tahttan nasıl indirilidği de ortada yaşadığı dönemde birçok sorunlarla uğraşarak ve sinsice arkasından kuyu kazanlara rağmen zirve dönemlerini yaşattı kendisi en sonunda onunda yapacak bir şeyyi kalmamıştı çünkü her bir yerden saldırı yiyordu tek başına kurtaramicaktı bu yüzden topraklar verilmeye başlandı.

Çok başarılı bir padişah neden böyle dedim açıklayayım. Ne kadar fiilen birşeyi hayata geçirememiş olsada etrafında dönen gizli düşmanları oyunlari entrikalarla iyice uğraşmış devletin ömrünü uzatmıştır. İsrail'in kuruluşunu ertelenmiştir engelleyerek.
(Tarihte ne kadar Haçlılar şimdi hristiyanlar en büyük düşman olarak bilinse de en büyük düşmanımız yahudilerdir. Yahudilerin dünyaya verdiği zararı Moğollar bile vermemiştir.)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı