2 aylık telefon iade edilir mi?

Mağaza çalışanlarının önerdiği hiçbir ürünü almayın, yazılı olmayan bir kuraldır. 2 aylık telefonu iade etmezler hocam, kullanmışsın sonuçta.

Olumlu sonuç çıkacağını zannetmiyorum. Bir problemi olsaydı iade, değişim istenebilirdi ama...
Bence çıkar çalıştığım bir firma da bir müşteriye 23 ay önce satılan telefonu bir sebepten dolayı garantiye gönderdi sonra tüketici hakem heyetine başvurdu ve 23 ay kullandığı telefonun parasını geri aldı.

Cihazda problem varsa olabilir; ilk 6 ay içinde çıkan arızalarda (bu süre geçmişse tekrarlanan arızalarda)(veya ayıplı hizmet kapsamında) tüketicinin seçimlik hakları doğar çünkü. Ama burada bir arızadan bahsedilmiyor.

Mağazanın satılmayan ürünleri insanlara çok güzel gibi gösterip satmaya çalışıyorlar.
Hayatım boyunca sadece iki defa iyi ürün tavsiye ettiler, alındığı için mutlu edecek cihazlardı. Bunlar dışında onlarca/yüzlerce kötü tavsiyeye denk gelmişimdir.

Öncelikle burada sana ''iade edemezsin'' şeklinde net söylemlerde bulunan arkadaşlar olacaktır. Bunları dikkate almamanı tavsiye ediyorum. Yasal şartları oluştuğu takdirde her türlü soruna hukuki olarak çözüm vardır ki tüketici haklarının korunması hakkında kanun ve borçlar kanunu bu sebeple var. Hatta örnek vermem gerekirse THH kararı ile büyük bir market zincirinden alınan telefonun satıcıya, ödenen bedelin de tüketiciye iadesini sağladığım durumlar oldu. İcra kanalıyla vekalet ücreti ve faiziyle bu parayı tahsil ettik.

Satın alınan ürünlerde ilk alındığı zaman ki buna 14 günlük süre de dahil (İnternetten alınsa dahi) ortaya çıkmayan ve kullandıkça ortaya çıkan gizli ayıplar söz konusu olabilir. Tüketiciler de bu ayıpları tespit eder etmez derhal satıcıya bildirerek ayıbın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.

Öncelikle telefonunuzu ayıbı gidermeleri için garantiye gönderin. Daha sonra ürün geldiğinde yine aynı sıkıntıları yaşarsanız ürünü tekrar garantiye yollayın.(2.defa yollamanız THH başvurunuzda ekstra delil sağlayacaktır size ama zorunlu değilsiniz. Tabi belgelerini saklayınız) Yine problem devam ederse bu sefer Tüketici Hakem Heyetine başvurarak Tüketicinin Korunması Kanunu kaynaklı seçimlik hakkınızı kullanarak ürünün tüketiciye, ödemiş olduğunuz bedelin de size geri ödenmesine karar verilmesini talep edebilirsiniz.​

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten alınan ürünlerde 2 hafta içinde iade etme hakkına sahipsiniz.
Elden alınan ürünlerde servis kararı gerekli.

Normal şartlarda 14 günü geçtiği için iade etmeme hakları bulunuyor. Ancak birkaç gün önce Media Markt girişinde "90 güne kadar uzatılmış iade süresi" gibi bir tabela görmüştüm. O kampanyayı incelemenizi öneririm, duruma bağlı iade alma şansınız olabilir.

Hocam,
Telefondaki ısınma durumu bana göre anormal bilmiyorum.
Yazılım ile ilgili tarafını görüştüm tecno destek ile hiçbirşey yapamayız launcherı değiştirebilirsiniz ama işletim sistemi değiştirirseniz garanti dışı kalır dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…